Brazilska lepotica u ispovesti pominje uspomenu na Novaka i priča kako je na vrhuncu slave shvatila da je bolesna!

25.03.2023

14:00

0

Autor: D. P.

Bila vicešampionka sveta posle poraza od Srbije u finalu prošle godine

Brazilska lepotica u ispovesti pominje uspomenu na Novaka i priča kako je na vrhuncu slave shvatila da je bolesna!
Copyright Instagram printscreen, Profimedia

Brazilska odbojkaša reprezentativka Rosamaria Montibeler (29) igra već godinama na vrhunskom nivou u Italiji, ali malo ljubitelja ovog sporta zna da je pre nekoliko godina prošla pravi pakao zbog depresije.

Ova prelepa devojka prošle godine je bila vicešampionka sveta posle poraza od Srbije u finalu, a učestvovala je i na OI u Riju i Tokiju, gde je za uspomenu dobila fotografiju sa Novakom Đokovićem.

Slikanje sa Noletom vredno kao Olimpijske igre

- Olimpijadu nikada neću zaboraviti. Bila sam na najvišem nivou kome sportista može da teži. Upoznala sam toliko šampiona svih sportova i slikala se sa Novakom Đokovićem. Biti prisutan na događajima ovog tipa znači da ste uradili nešto važno u svojoj karijeri. Taj osećaj donosi ludo povećanje samopouzdanja - kaže Rosamaria za italijansku Gazetu.

Instagram printscreen, Profimedia
Rosamaria

 

Ipak, sport nije uvek tako zabavan, jer drugu stranu medalje čine napori, a često i pritisak da se uspe...

- Dogodilo mi se 2017. godine posle sjajne sezone u reprezentaciji da se borim sa depresijom. Nisam mogao da izdržim pritisak očekivanja oko sebe. Bila sam mlada. Bila sam stvarno bolesna, uvek umorna, sa noćnim morama, plakala sam na treninzima. a nisam htela ni sa kim da razgovaram.

Brazilka objašnjava kako je isplivala iz svega toga:

- Uz pomoć profesionalaca iz te oblasti. Nije sramota tražiti podršku od drugih ljudi. Ovo putovanje mi je omogućilo da izrazim svoju nesigurnost i da razumem odakle dolazi nelagodnost. Čak i danas razgovaram sa terapeutom koji mi pomaže upravljati emocijama.

Borba sa stresom i depresijom

Kako se danas bori sa stresom?

- Pokušavam da razmišljam više glavom nego srcem, kažem sebi da je to odbojkaška utakmica tokom koje moram da ponovim svoje uobičajene tehničke i atletske pokrete. I to je zapravo tako, jer nikada ne želim da izgubim, bilo da je prijateljska utakmica ili finale SP.

 

 

Brazilka se pred mečeve pomoli:

- Trudim se da se ne vezujem za predmete ili navike. Obično se prekrstim i izgovaram molitvu za sebe i svoje saigračice. I onda uvek imam lančić sa porodičnom fotografijom sa sobom.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike