Šveđanin odavno nije najveći Noletov hejter, ali ovakvo predviđanje Srbinove karijere nije očekivano

24.03.2023

14:40

0

Autor: D. P.

"Iz tvojih usta u božje uši"

Šveđanin odavno nije najveći Noletov hejter, ali ovakvo predviđanje Srbinove karijere nije očekivano
mats vilander - Copyright Profimedia/MN Press

Bivši švedski teniser Mats Vilander izrekao je svoju prognozu nastavka karijere Novaka Đokovića, za koju navijači Srbina mogu samo reći "iz tvojih usta u božje uši". 

- Mislim da je poenta Đokovićeve dugovečnosti da će osvojiti još dve do pet grend slem titula jer je njegov prosek očigledno više od jednog gredn slema godišnje. Mislim da je u proseku imao 1,3 ili 1,4 velika trofeja godišnje od svoje prve pobede na Australijan openu - kaže Vilander i dodaje:

-  On verovatno razmišlja ovako: ako samo ostanem zdrav, imaću priliku da osvojim još grend slemova, bilo da je to Vimbldon, čak i Rolan Garos, naravno, Australijan open, a potom i US Open. Dugovečnost znači: "Ej ljudi, nisam star, osećam se mlado." Izgleda mlado i siguran sam da će osvajati velike turnire dok je zdrav. Uzimaće najmanje jednu grend slem titulu godišnje sve dok bude igrao.

MN Press
Novak Đoković

Šveđanin se vratio i na Novakove ranije stavove da želi što više rekorda da sruši:

- Što se tiče njegovih reči o takmičenju sa Federerom i Nadalom, mislim da savršeno razumemo o čemu Novak priča. Nemoguće je da ima isti nagon, ambiciju i motivaciju bez Federera i Nadala. Morate biti izuzetno motivisani da ustanete svaki dan i naporno trenirate. Plus, morate da pokušate da pobedite u svakom meču tokom karijere, jer to rade Rodžer i Rafa. Mislim da je Novak pokazao da ima ambiciju da postane najbolji teniser u istoriji, ali u isto vreme voli svoj posao i želi da nastavi da igra još dugo - kaže Vilandera za Eurosport.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike