Srbija u Meksiku sa 10 aduta! Tijana, Mahdi i ekipa osvajaju planetu!

09.11.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Naši tekvondisti otputovali na Svetsko prvenstvo u Meksiko

Srbija u Meksiku sa 10 aduta! Tijana, Mahdi i ekipa osvajaju planetu!
Tekvondo tim Srbije - Copyright TKD Galeb

Tekvondo reprezentacija Srbije doputovala je u meksičku Gvadalaharu, gde se od 13. do 20. novembra održava Svetsko prvenstvo.

Boje Srbije braniće ukupno desetoro takmičarki i takmičara, u konkurenciji žena Lana Komnenović (do 46 kilograma), Tijana Bogdanović (do 53kg), Nađa Savković (do 62kg), Aleksandra Perišić (do 67kg) i Nadica Božanić (do 73kg), kod muškaraca Relja Ivković (do 54kg), Novak Stanić (do 63kg), Lazar Dragojević (do 68kg), Stefan Takov (do 74kg) i Mahdi Hodabahši (do 87kg).

- Smestili smo se i sada sledi standardna procedura, registracija, obavezna slikanja i, što je najvažnije, nastavak priprema do početka takmičenja - kaže trofejni trener Dragan Jović, koji je sa Predragom Kovačićem sa ekipom u Meksiku.

- Svi se dobro osećaju i nadamo se dobrim nastupima naših takmičara. Imamo u timu dosta novih, mladih i perspektivnih, sa jedne strane, I još uvek velike šampione, kao što su Tijana, Mahdi, Aleksandra, Nadica, Stefan - kaže Jović.

Poslednjih desetak godina tekvondo reprezentacija Srbije ostvaruje odlične rezultate. Na prethodnom šampionatu, 2019. godine u Mančesteru, nije bilo medalja, iz južnokorejskog Mudžua 2017. zlata su donele Vanja Stanković i Milica Mandić, 2015. u Čeljabinsku, u Rusiji, Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju, dve godine pre toga u Puebli, u Meksiku, Ana Bajić bila je "bronzana", a 2011. u Kendžuu, u Južnoj Koreji bronza je pripala Milici Mandić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike