Užasne scene na Tur de Fransu: Biciklista tokom stravičnog pada slomio vratni pršljen, drugom pukla ključna kost (VIDEO)

08.07.2022

12:46

0

Nesreću izazvao navijač

Užasne scene na Tur de Fransu: Biciklista tokom stravičnog pada slomio vratni pršljen, drugom pukla ključna kost (VIDEO)
Tur de Frans - Copyright Printscreen/Tvitter/ITV Cycling

Trke Tur de Fransa uvek za sobom nose veliku dinamiku, te privlače veliki broj navijača širom sveta. Legendarna trka, takođe okuplja i publiku pored staze, što se ponekad može ispostaviti kao loše.

Na etapi koja je vožena u četvrtak, italijanski biciklista Danijel Os zadobio je prelom vrata, nakon što je udario u jednog navijača pored staze.

Italijan je etapu koja je vožena po kaldrmi u prilično teškim uslovima, uspeo da okonča, a nakon snimanja je potvrđeno da je slomio vratni pršljen.

 

 

Os se kretao velikom brzinom, kada mu je gledalac izleteo na stazu u momentima dok je snimao sportiste. Od siline udarca je završio na zemlji, a Italijan je "odleteo" na potpuno drugu stranu, te je udario u bicikl drugog vozača.

Njegov tim se u međuvremenu oglasio o stepenu povreda.

- Dodatni pregledi otkrili su prelom vratnog pršljena koji je zahtevao imobilizaciju narednih nekoliko nedelja. Danijel Os je zbog povrede odustao Tur de Frans. Cela ekipa ti želi brz oporavak Danijele - poručili su iz njegove ekipe.

Povređen je u drugi vozač, Majkl Gogl, a njemu su stradale ključna kost i karlica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike