Novak je prekršio svoj zlatno pravilo i neka je: "Kada je reč o Kirjosu..."

07.02.2021

06:54 >> 09:03

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta konačno je rekao šta zaista misli o kontroverznom kolegi koji ga stalno proziva

Novak je prekršio svoj zlatno pravilo i neka je: "Kada je reč o Kirjosu..."
Copyright Profimedia

Gotovo da ne prođe dan da Nik Kirjos ne ispali neku otrovnu strelicu ka Novaku Đokoviću.

Kontroverznom teniseru iz Australije najbolji igrač sveta je glavna meta. Čovek koji je uspešniji u privlačenju pažnje ružnim rečima o Noletu, nego po ostvarenim rezultatima na teniskim terenima, nesumnjivo koristi lik i delo prvog na ATP listi da bi bio prisutan u medijima, a sada je došlo vreme i da Novak uzvrati.

Novinari u Melburnu pitali su Novaka da prokomentariše Kirjosove javne napade. I usledila je reakcija koja nije baš toliko uobičajena za Novaka.

Mislim da je on dobar za sport. On je drugačiji. Kada je reč o njegovoj igri, on je autentičan i poštujem ga. Poštujem sve i verujem da ima pravo i slobodu kako će da se izrazi. Poštujem ga zbog tenisa koji igra. Veoma je talentovan momak, ima znanje da može da igra protiv najboljih na svetu i to je i dokazao – počeo je vrlo uljudno Đoković izlaganje.

Iako nije menjao ton, način na koji je nastavio je nešto što obično ne očekujemo od Đokovića.

Ali, što se tiče Nika van terena – nemam mnogo poštovanja. Tu bih se zaustavio. Ne želim više da govorim o njemu ili o njegovim rečima o meni i onome što on njima želi da postigne – rekao je Novak.

A ko se ne seća samo tokom ove godine za Kirojsa Novak je bio “budala” posle objavljivanja privatnog pisma u kome su traženi bolji uslovi za igrače koji nisu imali mogućnost da treniraju izvan hotelskih soba po dolasku u Australiju. Novak je za Nika bio igrač koji “ne može da se nazove najboljim svih vremena kada sam ga dva puta pobedio”, a prošlog leta ovaj igrač iz Australije je Đokoviću poručio da je “tupan” zbog organizacije Adria tura.

Pročitajte još

Mogao je Đoković, teniser koji će 8. marta postati rekorder po broju nedelja provedenih na mestu broj 1 ATP liste, koji ima koji će u ponedeljak početi trku za 18. gren slem trofej, čovek koji je tokom karijere koja traje od 2003. godine pobedio u 83% odigranih mečeva, čovek koji je upisao 936 pobeda i ima osvojene 81 titule, da bude i oštriji i da se ne zaustavi tu gde se zaustavio. Teško da bi mu bilo ko realan zamerio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike