To je to! Novak je najbolji u istoriji!

06.02.2021

07:39 >> 08:26

0

Autor: D. B.

Odluka Rafaela Nadala da ne zaigra na meču između Španije i Italije rešila sve dileme

To je to! Novak je najbolji u istoriji!
Copyright Profimedia

Ako je kod nekoga bilo i trunke konfuzije, sada više nema – Novak Đoković će prestići Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste!

Ovo je sada i zvanično potvrđeno posle odluke Rafaela Nadala da ne zaigra u polufinalu ATP kupa između Španije i Italije. Ovakva odluka je i matematički omogućila Novaku da 8. marta 2021. godine, u momentu kada se bude objavila počeće 311. nedelju teniske vladavine.

Da bi ugrozio Novakovo prvo mesto Nadalu je bilo potrebno da osvoji 500 bodova na ATP kupu, kako bi preko Australijan opena i Roterdama imao teoretske šanse da prestigne Novaka. Povreda je onemogućila Španca da zaigra za nacionalni tim.

Pomeranja među prva tri igrača na ATP listi sigurno neće biti pre 8. marta. Nadal do marta meseca može da osvoji najviše 11.900 bodova, dok trećeplasirani Dominik Tim ne može da stigne do više od 11.110 poena, dok Novak ne može da padne na manje od 12.030 bodova.

Pročitajte još

Inače, baš 8. marta na teren će se posle duge pauze vratiti i Rodžer Federer i to na turniru u Dohi. Posle dugo vremena više neće imati priliku da bude predstavljen sa – rekodred po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike