Noletova noćna mora - Rolan Garos: Kad sam ga osvojio, pomislio sam da mogu do kalendarskog slema

28.08.2021

06:41 >> 07:54

0

Srpski teniser pričao o velikom dostignuću

Noletova noćna mora - Rolan Garos: Kad sam ga osvojio, pomislio sam da mogu do kalendarskog slema
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Godina je 1969. Rod Lejver osvaja zaredom sva četiri najveća teniska turnira, tako zvani grend slem, ne sluteći da će to njegovo dostginuće biti nedodirnuto do 2021. godine.

Vreme je da se to promeni. A šansu za promenu, za ulazak među besmrtne, ima, ko bi drugi, Novak Đoković.

Najbolji srpski i svetski teniser, već sada živa legenda, momak iz Beograda koji je svoje ime odavno urezao u teniske knjige, na predstojećem US Openu može da dostigne nedodriljvog Lejvera.

Pročitajte još:

Novak će u Njujorku napasti tron, a ako do cilja i stigne i podigne trofej, osvojiće i četvrti grend slem u sezoni. Australija, Velika Britanija, Francuska i SAD. Ima neke simbolike u tome što je Đoković u prilici da sjedini sve četiri titule u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom druženja sa novinarima u Njujorku, Novak je, kako piše Kurir, pričao i o tom doskora nezamislivom, a ogromnom dostignuću i osvajanju sva četiri najveća turnira u istoj godini. Pristune je zanimalo kada je to Srbin shvatio da može do istorijskog rezultata.

– Posle osvajanja prvog Slema u Australiji, to je moj najuspešniji Grend slem – ispalio je Novak uz smeh, koji se brzo proširio među prisutnima, pa onda ozbiljno odgovorio na postavljeno pitanje:

Profimedia

– Za mene je najveća prepreka Rolan Garos, ove godine sam ga osvojio drugi put. Kada sam pobedio u Parizu pomislio sam: “U redu nemam mnogo vremena za pripreme za Vimbldon, za travu”. Šanse na Vilmbldonu su mi svakako veće nego na Rolan Garosu. Da, mislim da bi osvajanje Rolan Garosa bio trenutak kad sam pomislio da je moguće osvojiti kalendarski slem.

Kvalifikacije za US Open u završnoj su fazi, a poslednji grend slem u sezoni zvanično počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra. Titulu brani Austrijanac Dominik Tim u muškoj, a Japanka Naomi Osaka u ženskoj konkurenciji. Đokoviću prošle godine nije dozvoljeno da osvoji Njujork, pošto je diskvalifikovan nakon onog nesrećnog i nespretnog pogađanja linijskog sudije tokom meča.

Pročitajte još:

– Znam kakvu priliku imam ovde gde sam u raniej dobro igrao. Možda je ovo najzabavniji teren, ai publika se vraća. Jedva čekam i veoma sam motivisan da igram najbolji tenis. Znam i kao da psihološki izbalansiram sve. Bez obzira na to što nema Rodžera i Rafe tu su mnogi izvanredni teniseri poput Zvereva, Medvedeva i Cicipasa. Mislim da su oni najozbijniji kandidati za titulu. Ulog jeste veliki ali o tome nežu razmišljati na dnevnom nivou. Fokusiraću se samo na trenutak u kom igram.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike