Vilander tuguje zbog Novakovog ljutog rivala: Žao mi je Rafe, verujem da će se vratiti jači nego ikad

27.08.2021

07:37 >> 07:50

0

Legendarni Šveđanin o aktuelnom teniskom trenutku

Vilander tuguje zbog Novakovog ljutog rivala: Žao mi je Rafe, verujem da će se vratiti jači nego ikad
Copyright Profimedia

Moraju doći neki mlađi, jasno je to svima koji prate tenis. Neminovnost je da će se to desiti veoma brzo, ali navijačima velike trojke Đoković-Nadal-Federer nije lako da se pomire sa tom istinom.

Profimedia

Svedočimo tome iz dana u dan već duže vreme. Maestralni Rodžer Federer se koprca, nešto pokušava, ali je činjenica da nikada više neće biti ni blizu onog tenisera koji je sejao strah i trepet po terenima širom sveta.

Ni slavni Španac, naizgled neuništivi Rafael Nadal više ne može. Čini nam se da bi preciznije bilo reći da Nadalova glava misli da može, ali se telo tome žestoko protivi. Gadna povreda odvaja ga od terena, priča se da operacija nije rešenje, jer bi u tom slučaju i karijera verovatno bila gotova. A opet, bez hirurškog zahvata oporavka nikako nema.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Tu je i najbolji na svetu Novak Đoković, koji zasad nema krupnije probleme, ili se bar o njima ne piše i ne priča. Ipak, hteli mi to ili ne i Nole će u dogledno vreme početi da predaje šampionsku palicu mlađim teniserima.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

I dok je kod Đokovića i Federera situacija prilično jasna, Nadalova povreda i dalje se može svrstati u misteriju. Jasno je samo da nije dobro, a to je nešto što niko ko voli tenisku igru ne želi da prihvati. Među njima i legendarni švedski teniser Mats Vilander, kojem sve vesti u vezi sa povredom sjajnog Španca teško padaju.

– Mnogo sam tužan zbog Rafe i svega što mu se dešava. Situacija je krajnje neprijatna, ali on je veliki šampion i siguran sam da će se vratiti jači nego ikad – hrabri sam sebe, ali i Nadalove navijače, Vilander, pa nastavlja:

– Nema veze ako ispadneš iz top 4, to su sve samo brojevi. Navijači širom sveta obožavaju Nadala, dive mu se i jedva čekaju da ga ponovo vide na terenu. Veruje u povoljan razvoj situacije jer on ima još mnogo toga da pruži.

Pročitajte još:

Situacija je takva da Nadal sigurno neće izaći na teren do kraja sezone, a najbolji scenario bio bi da se vrati spreman u 2022. godini. Ali i to je veoma upitno, posebno ako se zna da se radi o povredi sa kojom je već imao velike probleme i koja se vratila posle lečenja.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike