Amerikanac najavljuje Noletovu veliku dominaciju: Biće favorit na sledećih osam grend slemova

27.08.2021

17:32 >> 18:08

0

Autor: Adam Štulić

Bred Gilbert pratio Novakove pripreme za US Open i nema dilemu u ovo

Amerikanac najavljuje Noletovu veliku dominaciju: Biće favorit na sledećih osam grend slemova
Copyright Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sprema se za napad na kalendarski slem! Srpski as privodi kraju pripreme za start US Opena, koji počinje 30. avgusta i na kojem će pokušati da kompletira osvajanje četiri najveća teniska turnira u istoj sezoni.

Žreb za Otvoreno prvenstvo SAD nije bio previše naklonjen Noletu, ali bez obzira na to, prvi reket planete je najveći favorit za trijumf u Njujorku, kojim bi postao teniser sa najviše osvojenih grend slemova svih vremena.

Jedan od onih koji veruju u to da će Đoković još dugo dominirati svetskim tenisom je i nekadašnji četvrti reket sveta Bred Gilbert, koji nije krio oduševljenje onim što je video od Srbina tokom priprema za početak US Opena.

– Gledao sam u četvrtak Novaka, servirao je agresivnije, njegova igra je sada osmišljena tako da bude najoptimalnija za Medvedeva, Cicipasa, Zvereva…To su igrači koji su u njegovoj glavi i za koje mora da se priprema – rekao je bivši američki teniser Bred Gilbert.

Kako u Njujorku neće učestvovati Rafael Nadal, Rodžer Federer i prošlosezonski osvajač Dominik Tim, potpuno je jasno zbog čega je Gilbert apostrofirao baš ovaj trio, ali Amerikanac nema dilemu ko je apsolutni favorit na poslednjem grend slemu sezone.

Pročitajte još

– Novakova igra je savršena. Iskreno, mislim da će biti favorit na narednih osam grend slemova. Neću biti šokiran ukoliko osvoji pet od tih osam. Imam osećaj, ako osvoji 21. slem, da će hteti da dostigne rekord Margart Kort (24), a da će potom želeti da stigne do 27 trofeja na najvećim turnirima. Ne mislim da mu je cilj da stane na 21. grend slem trofeju – istakao je Bred Gilbert.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike