Nadalov trener laska Novaku: Đoković ima ogromnu psihološku moć

22.06.2021

15:10

0

Autor: Adam Štulić

Karlos Moja pohvalno govorio o najboljem teniseru sveta

Nadalov trener laska Novaku: Đoković ima ogromnu psihološku moć
Copyright Profimedia

Prošlo je skoro deset dana od kako je Novak Đoković drugi put u karijeri podigao „Kup musketara“, ali se o putu najboljeg tenisera sveta na tron Rolan Garosa još priča.

Dok se srpski as na Majorki priprema za Vimbldon, rivali su puni reči hvale za sve što je prvi reket planete prikazao u Parizu.

Endi Marej istakao da postoje očigledni razlozi zbog kojih Đoković treba da  dobije priznanje “najbolji svih vremena”, bivši Federerov trener Pol Anakon nabrojao sve što je Srbin osvojio od 2011. godine, dok je strateg Rafaela Nadala Karolos Moja istakao kako Nole poseduje ogromnu umnu snagu.

– Novak ima ogromnu psihološku moć, kao i odlučnost koja se retko videla u istoriji sporta – istakao je nekadašnji španski teniser i potom se osvrnuo na polufinalni poraz Nadala od Noleta.

– Rafa je napravio mnogo grešaka, nije bio na željenom nivou ni u servisu, ni u svom bekhendu. Nole ga je baš tu napao i nije mu dozvolio da pronađe bolja rešenja. Naučili smo dobru lekciju na tom meču – kazao je Moja i prokomentarisao odluku Nadala da propusti Vimbldon i Olimpijske igre.

– Period na šljaci je bio težak, sa velikim psihičkim i fizičkim naporima. Rafa je bio iscrpljen posle duela sa Novakom i sada će se dobro odmoriti. Tenis je maraton u kojem morate donositi i neke teške odluke. Rafa je smatrao da je za njega bolje da napravi pauzu, jer ne može da se takmiči na grend slemu ako nije 100 odsto spreman – dodao je Moja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike