Đoković jači od Fedala: Bivši Federerov trener rekao istinu o Noletu, svet treba da se stidi

21.06.2021

09:42 >> 11:26

0

Pol Anakon nabrojao sve što je Srbin osvojio od 2011. godine i ostvarenja Nadala i Federa

Đoković jači od Fedala: Bivši Federerov trener rekao istinu o Noletu, svet treba da se stidi
Copyright Rafa Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković/Profimedia

Bivši trener Pita Samprasa i Rodžera Federera, Amerikanac Pol Anakon, smatra da Novak Đoković za sve što ovih godina radi u tenisu ne dobija u svetskoj javnosti tretman koji zaslužuje i zato vrlo otvoreno taj odnos prema Srbinu naziva sramotnim.

Anakon je u intervjuu za “Tennis Channel” nabrojao uspehe Đokovića i uporedio ih sa zajedničkim ostvarenjima Nadala i Federera:

Đoković je čovek koji menja istoriju. Ide stopama verovatno dvojice najvećih tenisera, poput Nadala i Federera, ali nema naklonost javnosti. Sramota je što  ne dobija priznanje koje zaista zaslužuje – rekao je Anakon u intervju za “Tennis Channel” i nastavio:

– Od 2011. godine Đoković je osvojio 18 grend slemova, a Rafa i Rodžer su zajedno osvojili 15. Pobedio je 31 Masters 1000, a dvojac 28. Ima četiri ATP finala, dok “Fedal” ima samo jedno. Još ima mnogo nedelja kao broj jedan na svetu i malo ko može da se pohvali pozitivnim skorom u međusobnim duelima. Zato mislim da je Đoković bio najdominantniji igrač u poslednjoj deceniji. Tako stvari stoje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike