Došli smo u Pariz jer je Novak vapio za nekim ko će navijati za njega: Srđan Đoković o porodičnim mini dramama tokom Rolan Garosa

22.06.2021

21:45 >> 05:12

0

Autor: Adam Štulić

Otac najboljeg tenisera sveta ispričao neke od priča iza kulisa

Došli smo u Pariz jer je Novak vapio za nekim ko će navijati za njega: Srđan Đoković o porodičnim mini dramama tokom Rolan Garosa
Copyright MN Press

Posle bitke su svi generali, a kako je tokom sportskih borbi znaju samo oni koji stoje u prvim redovima. Jedni od takvih bili su Srđan i Dijana Đoković tokom Novakovog pohoda na 19. grend slem u karijeri.

Srpski as je trijumfalno prošao kroz Pariz i sa „Kupom musketara“ se vratio u Beograd, a pošto se euforija malo stišala i emocije se „vratile u normalu“, otac prvog tenisera planete je tokom gostovanja na TV B92, ispričao neke priče „iza kulisa“.

– I sada sam uzbuđen dok slušam intonirtanje himne za mog sina, usred tog zapadnog sveta gde mu nisu naklonjeni. Novak je svojim odnosom prema svima i svakome pokazao da smo veliki. To što imamo prelepu himnu i zemlju i staru naciju je za diku i ponos svih nas. To naše poreklo treba da nas ujedini da se nikad ne razdvajamo – počeo je Srđan Đoković, koji je u studiju beogradske televizije bio u društvu predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, koji, takođe uživo, pratio Noletov put do drugog grend slema u sezoni.

Jevrosimović je ispričao i kako se Srđan ponašao na 2:0 za Cicipasa.

– To je bio jedan fantastičan trenutak za sve nas. Mi smo više vodili računa o Srđanu nego o Novaku. Videlo se da je napet, ali on to nije pokazivao. Na 2:0 za Cicipasa pozvao nas je u obližnji kafić, dok smo sedeli nije pokazao nervozu nijednog momenta. Bio je više nego hladnokrvan, ali se u licu videlo crvenilo. Pitao sam ga jesi li išao da se pogledaš na ogledalu, a on mi je rekao “pusti me, nerviram se, ali ovo će biti sve u redu”. Dok smo mi seli i popili piće Novak je vodio sa 3:0, i onda smo se vratili na tiribine i Srđan je rekao “to je to” – prisetio se Jevrosimović.

A kako se Srđan u teškim momentima zaista osećao?

– Ta mirnoća je prividna, ona se dešava samo zbog lekova koje popijem da bih mogao da posmatram njegove mečeve. Supruga i ja smo došli na četvrtfinale jer je Novak tražio da dođemo, vapio je za nekim ko će navijati za njega. Jer vrlo retko će neko sem njegovog boksa da navija za njega. Svi mi iz boksa smo njegova produžena ruka. U tom meču sa Beretinijem opet je bila drama.

– U polufinalu sa Nadalom ključan meč ne samo za Rolan Garos već i za nastavak karijere. Drugim ishodom, koji neću da spomenem, Novak ne bi mogao da ostvari svoje ambicije. Finale je finale, ali Nadal je bio ključni meč. Njegovo vraćanje od 0:5 u prvom setu, kada je sa tri osvojena gema nagovestio šta će se događati. I njemu je teško, ali i nama u tim trenucima – kazao je Srđan Đoković, dodavši da je Novak je član svake normalne porodice u ovoj zemlji.

– Svako proživljava njegove mečeve na svoj način. On je stasavao u najgore vreme za našu zemlju, sankcije, bombardovanje, ali je pokazao da nismo onakvi kakvima nas na zapadu predstavljaju. Kako sam preživeo noć posle tog meča nije za priču i televiziju, To su pakleni sati – istakao je Srđan.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike