Mandić za 24sedam: Napokon ću biti sa mojom porodicom, ne moram više da se selim

22.06.2021

13:06 >> 16:18

0

Autor: Milan Nastić

Najbolji evropski igrač o dolasku u VK Novi Beograd, Olimpijskim igrama i osvajanju titule sa Pro Rekom

Mandić za 24sedam: Napokon ću biti sa mojom porodicom, ne moram više da se selim
Copyright MN Press

Osvojio je Ligu šampiona sa Pro Rekom, proglašen je MVP ovog takmičenja, međutim to je sve iza njega, a sada mu je fokus na Olimpijskim igrama.

Reč je o najboljem vaterpolisti Evrope, Dušanu Mandiću, koji se od naredne sezone vraća u Srbiju i biće igrač VK Novog Beograda, klub, koji ima velike ambicije u narednom periodu.

Pročitajte još

On je u razgovoru za 24sedam priznao da mu je drago što se vraća u naš vaterpolo i što će napokon sa porodicom biti na jednom mestu.

– Vraćam se u srpski vaterpolo, i prva pomisao mi je da ne moram da idem nigde, da se selim sa porodicom, već da sam u Beogradu. U glavi sam rasterećeniji, sve mi je nekako lakše. Radujem se što sam ponovo u Srbiji. Imaćemo kvalitetnu ligu, pet klubova, na visokom nivo, što se možda nikad nije dogodilo da imamo tako kvalitetnu ligu. Biće zanimljivo, nova priča, bićemo i domaćini fajnal-ejta, još dve godine, i drago mi je što sam deo tog projekta, novi izazov, novo dokazivanje, i sve jovo nanovo – počeo je Mandić razgovor za 24sedam.

Međutim, to je nešto što će biti aktuelno za nekih dva meseca, sada je fokus na Olimpijske igre.

MN Press

– Grupa nam je izuzetno teška, i ne možemo previše unapred da razmišljamo, već da stavimo fokus na svaku sledeću utakmicu. Paklena grupa, nikad nismo imali teže protivnike. Samim tim prvo mesto bi nam mnogo značilo zbog lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Mandić je svestan da se od njih uvek očekuje zlato, ali za njega će uspeh biti da se osvoji bilo koja medalja.

Pročitajte još

– Čvrsto smo na zemlji, znamo ko smo, znamo šta branimo, i znamo šta nam je činiti na Olimpijskim igrama. Uvek je teže braniti, uvek je pred nama veliki pritisak, svi od nas očekuju zlato, ništa manje, ali svaka medalja je uspeh na Igrama iz dubine duše tako mislim, najveće planetarno takmičenje, svi su došli da vas pobede, pogotovo kad ste šampion.

Srpski reprezentativac ističe da su na poslednja dva velika takmičenja ostali bez medalje, i da se nada da će se to neće desiti u Tokiju.

– Dobro nam je došlo što smo poslednja dva takmičenja završili sa nešto lošijim rezultatima. Ostali smo bez medalje, mislim da je sada vreme da se ponovo popnemo na pobedničko postolje. To nam je bila dobra lekcija, da ne mislimo da smo ne znam ko. Imamo tešku grupu, nemamo taj luksuz, na nama je da se najbolje što možemo spremimo.

Dušan Mandić se za kraj razgovara osvrnuo se i na uspešnu sezonu gde je sa Pro Rekom osvojio Ligu šampiona, a on je proglašen MVP.

– Imao sam sjajnu sezonu, čekali smo dugo trofej u Ligi šampiona, posle mnogo godina trofej je ponovo osvojio Pro Reko. Završili smo sezonu na najbolji mogući način, ali posle nekih deset dana odmora, ušli smo u operaciju zvana Olimpijske igre – zaključio je Mandić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike