Ko je kriv za Bobaninu smrt? Istraga još traje, sudski veštaci daju odgovor

22.06.2021

10:10

0

Prošla je puna godina od smrti, ali odgovore još nemamo

Ko je kriv za Bobaninu smrt? Istraga još traje, sudski veštaci daju odgovor
Copyright Bobana Veličković, MN Press

Prošla je puna godina od tragične smrti šampionke Bobane Momčilović Veličković. Njen Bor i cela Srbija i dalje tuguju, ali je sigurno najteže njenoj porodici. 

Momčilović Veličković je preminula 20 dana posle porođaja, a njen suprug Miroslav Momčilović je jesenas podneo krivičnu prijavu protiv doktora Zorana Roškova, koji je u Zaječaru vodio trudnoću njegove supruge.  

Trudnoća je bila rizična jer je Bobana bila dijabetičar. Ona se porodila carskim rezom i rodila zdravog dečaka. Ipak, njeno stanje se posle porođaja naglo se iskomplikovalo, dobila je visok pritisak. Bila je eklampsiji, a i pored insistiranja njenog supruga da je hitno prebace za Beograd, doktor Roškov ga je, kako tvrdi, ubeđivao da je “sve u redu”. 

Ipak, Miroslav je uspeo da organizuje helikopter i preveze suprugu u Beograd, gde je primljena u odgovarajuću ustanovu. Ipak, pet dana kasnije je preminula, a moglo se čuti da je kasno stigla. 

Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu nadležnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela usled kojeg je negova supruga izgubila život. Kako bi se utvrdila istina o uzroku njene smrti. 

To je bilo jesenas, ali do danas nije bilo novih informacija.  

Nakon krivične prijave, istragu o uzrocima Bobanine smrti preuzelo je Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, iz koga su za 24sedam saopštili da se trenutno čekaju rezultati određenih veštačenja sa sudske medicine, na osnovu kojih će se utvrditi da li je srpska šampionka umrla greškom lekara, ili ne. 

 – Trenutno se od strane Zavoda za sudsku medicinu u Beogradu obavlja veštačenje u cilju utvrđivanja da li su na strani osumnjičenog načinjeni propusti, koji su u uzročnoj vezi sa pogoršanjem zdravstvenog stanja i konsekventno smrti sada pokojne Bobane Momčilović Veličković – saopšteno je iz OJT Zaječar. 

Odgovori se još čekaju…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike