Novak će se obradovati: Navijači definitivno na Olimpijskim igrama!

21.06.2021

11:37 >> 11:55

0

Završeno je sa nagađanjem, odluka je konačno doneta

Novak će se obradovati: Navijači definitivno na Olimpijskim igrama!
Copyright Seiko Hašimoto, predsednik organizacionog komiteta OI u Tokiju, i Saburo Kavabući, gradonačelnik olimpijskog i paraolimpijskog sela, Tanjug/Akio Kon/Pool Photo via AP

Stigla je vest koja će obradovati Novaka Đokovića. Organizatori Olimpijskih igara saopštili su da su ograničili broj gledalaca na 10.000 za svaki događaj na Igrama u Tokiju.

Kako se navodi u saopštenju, ograničenje publike na Igrama, koje treba da počnu 23. jula, biće na 50 odsto kapaciteta. Odnosno, do najviše 10.000 gledalaca.

Premijer Japana Jošihide Suga saopštio je ranije da ne odbacuje mogućnost da se Igre održe bez gledalaca. To bi se desilo ako glavni grad Japana bude pod vanrednim stanjem zbog kovida-19.

Nakon razgovora između organizatora Igra, japanske vlade i prestonice Tokija, kao i međunarodnih olimpijskih i paraolimpijskih komiteta, doneta je odluka da se broj navijača ograniči.

Premijer Suga ukinuo je vanredno stanje u Tokiju prošle nedelje, ali je održao na snazi takozvano “kvazi vanredno stanje”. Ono donosi prateće restriktivne mere do 11. jula.

Japanska javnost i dalje se protivi održavanju Igara ovog leta. Istraživanje javnog mnjenja koje uradila Asahi Njuz Netvork (ANN) od 19. do 20. juna, pokazalo je da 65 odsto ispitanika želi da se događaj ponovo odloži ili otkaže.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike