Tužan dan, prošla je godina bez Bobane Momčilović Veličković

21.06.2021

10:42 >> 15:51

0

Ne zna se i dalje ko je odgovoran za prerani odlazak šampionke

Tužan dan, prošla je godina bez Bobane Momčilović Veličković
Copyright Bobana Veličković, MN Press

Prošlo je tačno godinu dana od kad nas je napustila šampionka u sterljaštvu Bobana Momčilović Veličković. Ona je preminula 20 dana posle porođaja, a do danas nije zvanično ustanovljeno ko je i da li je iko kriv za to.

Imala je samo 30 godina.

Streljana u Boru u kojoj je Bobana gradila svoju karijeru odala joj je odmah počast i mesto sa koga je pucala ostalo je zauvek zatvoreno, piše Kurir.

– Mi smo posle tragedije, na moj predlog, odlučili da sa tog njenog mesta, njenog ćoška kako je ona to zvala, više niko nikada ne puca. Ostaće memorijalni kut u našoj streljani. Obeležili smo ga stvarima koje je ostavila neposredno pred odlazak na porođaj. To su Bobanine lične stvari i pokušaćemo da to, zajedno sa imenom ovog sportrskog centra, ostane za večno sećanje na nju i sport uopšte u ovom gradu – rekao je njen trener Boban Marković za ovaj list.

MN Press

Sportski centar u Boru odnedavno nosi njeno ime, a zidovi oko streljane prekriveni su njenim muralima.

Šta se desilo?

Podsetimo, Bobana Momčilović Veličković porodila se carskim u Zdravstvenom centru u Zaječaru 1. juna. Trudnoću je pratio i porođaj obavio dr Zoran Roško, koji je bio u toku da je trudnoća ove mlade žene rizična. Bila je dijabetičar.

Ona je posle porođaja bila u “eklampsiji”, što je stanje koje može da bude fatalno, pogotovo za porodilje rizične trudnoće. Suprug Miroslav je tada tražio da se Bobana odmah prebaci u Beograd, ali su lekari uveravali da je sve u redu, pišu Novosti.

Bobanin suprug, ipak, nije se pomirio sa ovim objašnenjem, grčevito se borio da se snađe u čitavoj toj muci. Uspeo je da obezbedi helikopter da je prevezu do referentne ustanove u prestonici. Bobana je prevezena u Beograd, posle pet dugih dana. Primljena je na neurologiju KBC Srbije. Borba lekara nije urodila plodom. Kasno je stigla.

Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prjavu nadležnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela usled kojeg je negova supruga izgubila život. Kako bi se utvrdila istina o uzroku njene smrti.

To je bilo jesenas, ali novih informacija o odgovornosti još nema.

Bobana je osvojila svetsko zlato u njenoj disciplini vazdužni pištolj sa 10 metara. Ima i osam evropskih zlata, dva srebra i tri bronze.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike