Lester slavio na "Old Trafordu" i promovisao Siti u šampiona Premijer lige

11.05.2021

19:20 >> 19:38

0

Autor: Adam Štulić

Lisice pobedile Mančester junajted u gostima prvi put od 1998. godine

Lester slavio na "Old Trafordu" i promovisao Siti u šampiona Premijer lige
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

Mančester siti je novi šampion Engleske. Ono što je nedeljama unazad bilo sasvim izvesno, zvaničnu potvrdu dobilo je u utorak uveče, posle slavlja Lestera na “Old Trafordu” 2:1 (1:1).

“Lisice” su ostvarile pobedu na “Teatru snova” prvi put od 1998. godine, napravile možda i odlučujući korak ka plasmanu u Ligu šampiona naredne sezone, ujedno promovisavši “građane” u osvajača Premijer lige tri kola pre kraja sezone.

Po startnoj postavi Ole Gunara Solskjera moglo je da se nasluti da “đavolima” večerašnji meč nije bio od prevelike važnosti, što je donekle i razumljivo s obzirom da ih uskoro očekuje borba za trofej u Ligi Evrope. Bez nekolicine sandardnih prvotimaca, domaći su već posle 10 minuta igre bili u rezultatskom zaostatku, pošto im je mrežu zatresao Tomas.

Koliko je Mančester bio daleko od pozitivnog ishoda možda najbolje pokazuje to što su samo jednom šutnili u okvir gola, i to kada je Grinvud, u 15. minutu, poravnao rezultat. Ipak, izmešani tim Junajteda nije uspeo da se izbori za upornim gostima, kojima je tri boda osigurao Sojundžu u 66. minutu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike