Arsenal poslao Vest Brom i Ivanovića u Čempionšip

09.05.2021

20:13 >> 20:24

0

Autor: N. St.

Alardajs prvi put ispao iz Premijer lige

Arsenal poslao Vest Brom i Ivanovića u Čempionšip
Copyright Tanjug/Richard Heathcote/ Pool via AP

Već neko vreme je jasno da samo neko veliko čudo može da spreči Vest Brom i Fulam da se pridruže Šefild junajtedu u Čempionšipu.

Od večeras je još jedna tim siguran putnik u niži rang, za to se postarao Arsenal koji je bio bolji od ekipe VBA – 3:1 (2:0).

Sve je rešeno već u prvom poluvremenu kada su Smit Rou i Pepe matirali Džonstona. Pereira je u 67. minutu vratio nadu gostima, ali je Vilijan iz slobodnog udarca u završnici stavio tačku. U sastavu gostiju nije bilo povređenog Branislava Ivanovića koji gotovo izvesno neće igrati do kraja sezone, a mala je verovatnoća da će naredne biti u ovom klubu.

Inače, samo je Birmingem više puta ispao iz Premijer lige, čak 12 puta, dok je Vest Bromu ovo 11. put. Ujedno je Sem Alardajs prvi put u karijeri ispao iz elite i to u 17. sezoni na čelu nekog od klubova u najjačoj ligi Engleske.

Ranije danas je Everton pobedio Vest Hem u Londonu – 0:1 (0:1).

Jedini gol postigao je Dominik Kalvert-Luin u 24. minutu.

Ovim porazom su „čekićari“ napravili korak unazad u borbi za Ligu šampiona. Imaju 58 bodova, pet manje od četvrtoplasiranog Lestera, dok šestoplasirani Liverpul ima 57 i meč manje.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike