Mekolum posle Partizana došao nadomak istorijskog podviga u Evrokupu!

23.12.2021

20:54

0

Autor: 24sedam

Sjajni američki bek ispred sebe ima još samo Bojana Dubljevića

Mekolum posle Partizana došao nadomak istorijskog podviga u Evrokupu!
errick-mccollum-lokomotiv-kuban-krasnodar-photo-fedor-aebor-lokomotiv-ec21 - Copyright Eurocup/Fedor Aebor - Lokomotiv

Nije mnogo nedostajalo košarkašima Partizana da naprave veliki podvig i možda odlučujući korak ka prvom mestu na kraju grupne faze Evrokupa. Ipak, Erik Mekolum bio je nerešiva enigma za izabranike Željka Obradovića, koji su na kraju poraženi na gostovanju od Lokomotive Kubanj 101:94.

Američki bek je crno-belima ubacio 33 poena (pet skokova, tri asistencije uz indeks korisnosti 37), što mu je donelo priznanje za najkorisnijeg igrača 8. kola Evrokupa, ali ono što je još važnije stigao je na drugo mesto liste strelaca u istoriji drugog po jačini Evroliginog takmičenja.

Mekolum je posle meča s Partizanom stigao do 1404 poena u Evrokupu, prestigavši tako Džamara Smita (1396), a sada ispred sebe ima samo Bojana Dubljevića i realne izglede da do kraja sezone postane najbolji košgeter u istoriji EK.

Bek Lokomotive u ovom trenutku ima 88 poena manje od centra Valensije, koja se takođe takmiči u drugorangiranom klupskom takmičenju na Starom kontinentu. Ipak, crnogorski košarkaš je ove sezone daleko od prepoznatljive forme, na poslednjem meču protiv Cedevite Olimpije postigao je samo jedan poen, uz prosečni učinak od 7.8 poena, dok je, Mekalum trenutno na 22.8 poena po meču.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike