Dva lica Obradovića i beogradski pakao! Paunić upozorava Ruse pred Partizan: Moramo da pobedimo, pred "grobarima" će biti mnogo teže!

21.12.2021

18:06

0

Autor: 24sedam

Srpski košarkaš do detalja o novom "parnom valjku"

Dva lica Obradovića i beogradski pakao! Paunić upozorava Ruse pred Partizan: Moramo da pobedimo, pred "grobarima" će biti mnogo teže!
ivan-paunic-lokomotiv-kuban-krasnodar-photo-fedor-aebor-lokomotiv-ec21 - Copyright Eurocup/Fedor Aebor - Lokomotiv

Nedelju u Evrokupu obeležiće duel Lokomotive Kubanj i Partizana. Crno-beli su u utorak otputovali na derbi 8. kola drugog po jačini Evroliginog takmičenja (sreda, 17.30), koji bi u velikoj meri mogao da odredi nastavak borbe za prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone.

Rusi su odlično svesni ko im dolazi u goste. Zbog toga su iz prve ruke želeli da saznaju što više detalja o novom timu crno-belih, predvođenim najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem. Reč ima uzdanica Lokomotive i nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Paunić.

- Partizan je ozbiljan rival, beskompromisan konkurent. Utakmica će biti izazovna za oba tima, biće to meč za prvo mesto u grupi, pa nas očekuje velika bitka  u kojoj će oba tima dati sve za pobedu. O tome ko je favorit nije pametno govoriti, ali verujem u naš tim – kazao je Paunić za klupski sajt.

Srpski košarkaš pokušao je Rusima da približi kvalitet novog Partizana.

- Doveli su nekoliko velikih igrača tokom leta. Pre svega, tu su Kevin Panter i Zek Ledej… Plus Alen Smailagić, koji je došao iz NBA lige. Ovaj trio postiže najviše poena, a što se tiče Alena mogu da kažem da su ga želeli mnogi klubovi, ali je on izabrao Partizan zbog Željka Obradovića.

Upravo je najtrofejniji trener Evrope bio psebna tema Paunićevog „skautinga“.

- Željko privatno i Željko na terenu su dva različita čoveka. Uz šoljicu kafe, on je otvorena, mirna osoba. Njegova unutrašnja energija se otkriva na terenu. Uvek želi da pobedi… Obradović mnogo radi na sitnicama, drži se jasnog plana i očekuje od igrača da ga ispune. Veliku pažnju posvećuje detaljima, to mu je veoma važno… Mesecima može da radi samo na jednoj vrsti odbrane, da dovede njenu primenu do automatizma. Takva pažnja prema detaljima čini ga posebnim, verovatno je zato i najuspešniji trener.

Podsetili su Rusi da je Partizan u novu sezonu ušao kao favorit za osvajanje Evrokupa i da se trenutno nalazi na dobrom koloseku.

- Obradović je okupio u ekipi iskusne igrače i talentovane Srbe. Beogradski klub je uvek bio poznat po svojoj sposobnosti da otkrije talente. To potvrđuje i činjenica da nekadašnji njegovi đaci igraju u NBA, kao i na najvišem nivou Evrolige i Evrokupa – kazao je Paunić i potom pokušao da približi šta je potrebno Lokomotivi kako bi pobedila crno-bele.

- Agresivna odbrana i timska igra će doći do izražaja. Imali smo nekoliko dana da temeljno pripremimo meč, da skautiramo rivala i proučimo plan igre. Moramo da ispunimo sve zahteve trenera i damo sve od sebe na terenu, jer igramo u svojoj dvorani i branimo svoj dom. Daćemo sve da pobedimo, jer će u Beogradu biti mnogo teže.

Objasnio je Paunić i razloge poslednje tvrdnje.

- Ako niste igrali protiv Partizana u njegovoj dvorani, onda nijednom rečju ne možete da prenesete emocije kroz koje morate da prođete… Navijači Majamija su obećali Jokiću „toplu dobrodošlicu“ posle sukoba sa Morisom, a on je mirno odgovorio da je igrao u Beogradu i da ga je teško nečim iznenaditi. Verujte mi, pritisak sa tribina tamo je ogroman, kada 20.000 navijača pogura svoj tim napred protivniku postaje veoma teško. Zato nam je važno da Partizan pobedimo ovde – kazao je Ivan Paunić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike