Partizane, pazi se Lokomotivine zveri! Džonatan Motli prešao put od Južne Koreje do prve figure Evrokupa

22.12.2021

06:04

0

Centar ekipe iz Krasnodara najkorisniji je košarkaš drugog po snazi takmičenja u Evropi

Partizane, pazi se Lokomotivine zveri! Džonatan Motli prešao put od Južne Koreje do prve figure Evrokupa
profimedia-0633791676 - Copyright Profimedia

Partizan danas gostuje Lokomotivi u okviru Evrokupa, a prevashodno će crno-beli imati posla sa najznačajnijom figurom u dosadašnjem delu takmičenja – Džonatanom Motlijem, naravno ukoliko Amerikanac bude spreman za meč. Često se kod nas govori o stranim, atletski jakim igračima kao o „mitskim zverima“, a za Motlija taj pridev može bez problema da se primeni.

Koliko je 206 centimetara visoki igrač dominantan pokazuju sledeći podaci. Najefikasniji je u dosadašnjem delu Evrokupa sa prosečnih 23,86 poena po utakmici. Zanimljivo je da ga prati saigrač Erik Mekolum sa 21,29, a treći je Partizanov Kevin Panter sa 19,17. Motli je četvrti najbolji skakač Evrokupa sa 7,57 uhvaćenih lopti.

Ujedno je i najkorisniji igrač Evrokupa sa prosečnim indeksom 28,29. Dakle, jasno je kolika opasnost preti crno-belima od Motlija. Čak i da ne vidite cifre, dovoljno je da vidite njegov raspon ramena pa će sve da vam bude jasno.

Ove sezone znao je da unakazi protivnike pa je tako Trentu ubacio 33, Metropolitanu 30, Andori 29, a Turk Telekomu 25 poena.

Ko je zapravo Džonatan Motli?

On se oprobao na NBA Draftu 2017. godine posle igranja na Bejloru, a onda je proveo tri sezone između Dalasa, Los Anđeles Klipersa i Razvojne lige.

- Umorio sam se od sedenja na klupi. Želeo sam da uživam ponovo u igranju košarke dok sam mlad. U NBA je jako teško kada niste u rotaciji za svaku utakmicu. Teško je psihološki - objasnio je Motli jednom prilikom.

Kada se Južna Koreja pojavila kao opcija, tačnije klub Inčon, Motli nije želeo da razmišlja previše.

- Znao sam ponešto o ligi. Pokazivali su interesovanje za mene. Bio sam srećan što sam otišao negde gde ću da igram i dozvolili su mojoj porodici da bude uz mene - rekao je Motli.

Stigao je kasnije do Lokomotive i ispostavilo se da je postao Lokomotivina "zlatna kupovina". Pogodio je ruski klub sa centrom i sada bazira igru najviše upravo na Motliju i njegovom znanju u reketu.

Kada je došao u Evropu, u Motlijevoj glavi bila je samo jedan reč - dominacija.

- Želeo sam da dokažem sebi da mogu da dominiram svuda. Izabrao sam Lokomotivu jer sam znao da je dobra odskočna daska. Mnogi koji su igrali u tom klubu su kasnije uspeli da odu u viši rang. Nisam pogrešio sa izborom kluba - rekao je Motli nedavno i možda najavio da bi voleo da se oproba u Evroligi. Kvalitetom svakako pripada tom rangu.

Videćemo kako će se Partizan snaći danas od 17 časova i 30 minuta.

EVROKUP - rezultati

Utorak

Bursa - Ulm 68:66

Promiteas - Venecija 68:78

Burg - Budućnost 82:86

Levaloa - Andora 81:74

Valensija - Cedevita Olimpija

Sreda

Lokomotiva - Partizan 17.30
Turk Telekom - Lijetkabelis 18.00
Šlonsk - Huventud 20.00
Trento - Hamburg 20.00
Gran Kanarija - Virtus 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike