Jokić najbolji centar, Netsi uzimaju titulu: Generalni menadžeri NBA timova rekli svoje

06.10.2021

14:07

0

Koplja se lomila samo oko MVP priznanja

Jokić najbolji centar, Netsi uzimaju titulu: Generalni menadžeri NBA timova rekli svoje
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Počeli su NBA ligaši sa predsezonskim utakmicama, temperatura u košarkaškoj Americi lagano raste, a tradicionalno se "pogađa" i šta će se dešavati na parketima u SAD.

Znamo da će biti atraktivno, da će se igrati dobra košarka, da će biti poteza i poteza za postere i špice, a po običaju, kao i pred svaku sezonu, znamo i kako generalni menadžeri klubova gledaju na to što će se dešavati.

 

 

Počećemo od glasanja za šampiona. Tu dileme nema, čak 72 odsto čelnika smatra da će Bruklin Netsi pokupiti šampionsko prstenje. Slede ih Lejkersi sa 17 i Milvoki Baksi sa 10 odsto glasova. Neizvesnosti, izgleda, neće biti.

Prva petorka je ono što će ljude iz Srbije najviše obradovati, pošto se na mestu centra nalazi Nikola Jokić. I to ubedljivo, pošto je dobio 63 odsto glasova.

printscreen/NBA
 

Najbolji plej biće Stef Kari (57%), bek-šuter Džejms Harden (63%), krilo Kevin Durent (67%) i krilni centar Janis Adetokumbo (63% glasova). Zanimljivo je da će Jokić i Lebron Džejms, prema prognozama, biti i najbolji asistenti u ligi, a obojica su dobili po jednu trećinu glasova menadžera.

Srpski centar trebalo bi da bude i treći stranac u NBA ligi, iza Janisa i Luke Dončića, ali ga čelnici klubova ne vide kao kandidata za MVP zvanje, koje je dobio prošle sezone u regularnom delu takmičenja. U ovoj će najkorisniji igrač biti Kevin Durent sa 37 odsto glasova, ali se velike šanse daju i slovenačkom reprezentativcu sa 33 odsto.

 

 

Za kraj smo ostavili i zanimljivo glasanje o košarkašima koji ne igraju u NBA ligi. Tu se na prvom mestu izdvojio Nikola Mirotić sa 53 odsto glasova, dok je drugi MVP prošlog izdanja Evrolige, još jedan Srbin Vasilije Micić sa 23 odsto glasova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike