Srbiju je izabralo srce: Nemanja Gudelj mogao da igra za Holandiju i BiH

06.10.2021

12:48

0

Naš reprezentativac doneo pravu odluku

Srbiju je izabralo srce: Nemanja Gudelj mogao da igra za Holandiju i BiH
Copyright MN Press

Godinama unazad postalo je nezamislivo da se na spisku reprezentativaca Srbije u fudbalu ne nađe ime Nemanje Gudelja.

Srbin iz redova Sevilje važi za pouzdanog veznog igrača, veoma dobro zna šta mu je posao i, što je najvažnije, obavlja na zaista visokom nivou.

U tome, naravno, i leži glavni razlog za to što je standardan i neizostavan deo reprezentacije Srbije.

A moglo je da bude i drugačije... Nemanja Gudelj nikada u karijeri nije igrao za neki klub sa ovih prostora. Karijeru je počeo u Holandiji 2009. godine i odmah zapao za oko tamošnjim fudbalskim radnicima. Ali ne samo njima. Pratili su ga i čelnici fudbala u Bosni i Hercegovini.

Došlo je do toga da Nemanja ima izbor i odluči hoće li igrati za Holandiju (a ko bi mogao da mu zameri), BiH ili Srbiju. Izabrao je, na naše zadovoljstvo, da igra za Orlove, a u intervjuu za sportsport.ba objasnio i kako je doneo nimalo laku (ili ipak prelaku) odluku.

MN Press
 

- Istina, mogao sam da biram između tri reprezentacije i mislim na kraju da sam napravio pravu odluku u vom životu. Odluka je došla iz srca, mislim da sam pravilno postupio. Igram već godina za Srbiju i to mi je čast, ali i obaveza da na svakom okupljanju opravdam taj poziv!

Iako nije izabrao da igra za Bosnu i Hercegovinu, Gudelj nije zaboravio odakle su mu roditelji.

- Otac i majka su iz Trebinja, tako da brat i ja često idemo tamo. Nastojimo svakog leta da se porodično okupimo, a imamo i mnogo rodbine tamo, tako da u letnjoj pauzi, koliko nam obaveze dopuštaju, dođemo i budemo nekoliko dana svi zajedno. Trebinje je prelep grad, rado dolazim tamo i tako će uvek biti.

Foto: Marko Metlas/MN Press
 

Pričao je Gudelj i o saradnji sa selektorom Draganom Stojkovićem.

- Imam odličan odnos sa selektorom. Upoznali smo se pre dve godine kada sam igrao u Kini, a on u istom gradu bio trener drugog kluba. Imamo stvarno dobar odnos u reprezentaciji. Imam dobru minutažu, tu sam već sedam godina, a za igrača je najvažnije da igra. Verujem da će tako ostati i ubuduće.

Nemanja veruje u dobre rezultate našeg nacionalnog tima u narednom periodu.

- Mislim da sa selektorom Stojkovićem igramo dobar fudbal, a to se svakako vidi i na terenu. Recimo protiv Irske smo odigrali veoma dobru utakmicu, pokazali lep i dominantan fudbal, koji želimo da igramo, a imamo i igrače za takv stil. Nažalost ne može se uvek pobediti, ali kada imaš svoj sistem u kom želiš da dominiraš i kontrolišeš loptu, onda ćeš u većini utakmica ostvariti dobar rezultat. Mislim da smo na dobro putu i da samo treba da nastavimo tako.

U Sevilji mu prija, dobro se oseća igrajući Primeru, ali bi o ponudi iz jedne druge države morao da razmisli.

- U najboljim sam igračkim godina, 29 godina, osećam se spremno i prepun novih izazova. Nemam krajnji cilj, nije da baš moram da idem negde. Voleo bih da igram u Premijer ligi u Engleskoj. Ako dođe takva opcija ozbiljno ću je razmotriti. Srećan sam ovde u Španiji, igram u dobrom i jakom klubu, mnogo e ljudi vole i osećam se kao kod kuće - zaključio je Gudelj u priči za sportsport.ba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike