Tejtum servirao osvetu Detroitu

03.01.2021

22:51 >> 23:30

0

Autor: Adam Štulić

Boston slavio poenima 2.9 sekundi pre kraja

Tejtum servirao osvetu Detroitu
Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Juarez

Poenima Džejsona Tejtuma 2.9 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene Boston je kao gost bio bolji od Detroita 122:120 (31:33, 30:24, 30:31, 31:32), ostavivši Pistonse na jednoj pobedi ove sezone, ostvarenoj upravo protiv Seltiksa dan ranije.

Jedan od junaka Bostona bio je i Džejlen Braun. Bek gostiju je, posle promašenog odlučujućeg šuta u prethodnom meču, 34 sekunde pre kraja ubacio trojku za dva poena prednosti, koje je s dva ubačena bacanja, 22 sekunde do isteka vremena, poništio Džeremi Grant.

Pročitajte još

Sa obezbeđenim produžetkom košarkaši Bostona su relativno rasterećeno krenuli u poslednji napad, koji je individualnom akcijom i preciznim šutem s poludistance završio Tejtum, kojem su nedostajala dva skoka do trip-dabl učinka (24 p, 12 as).

Zanimljivo je i da košarkaši Bostona u prvom poluvremenu nisu izveli nijedno slobodno bacanje protiv Pistonsa, u čiji se tim, posle propuštene prethodne utakmice zbog NBA protokola o potresu mozga, vratio Blejk Grifin.

Upravo je iskusni centar pokušao da trojkom uz zvuk sirene donse trijumf domaćinu, ali je njegov pokušaj sa skoro pola terena izblokiran.

Najefikasniji igrač na meču bio je Braun sa 31 poenom, Smart je u pobedničkom timu uz 17 poena imao i 10 asistencija, dok je Tompson ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i 11 skokova.

Grant je bio poenterski najraspoloženiji u Detroitu (22), dok su Plamli, Grifin, Rouz i Džekson postigli po 13 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike