Veliki peh za mladog Srbina u NBA: Pokuševski doživeo potres mozga

03.01.2021

20:26

0

Autor: Adam Štulić

Košarkaš Oklahome povredio se spletom nesrećnih okolnosti na treningu

Veliki peh za mladog Srbina u NBA: Pokuševski doživeo potres mozga
Copyright Profimedia

Veliki peh zadesio je mladog srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog, koji je na nedeljnom treningu Oklahome doživeo potres mozga.

Prema informacijama iz Tandera, doskorašnji član Olimpijakosa povredio se spletom nesrećnih okolnosti i narednih nekoliko dana neće moći da izvršava profesionalne obaveze.

Pročitajte još

– Naš košarkaš Aleksej Pokuševski doživeo je potres mozga tokom treninga održanog u prepodnevnim satima u nedelju i zbog toga je pokrenut NBA protokol za takve situacije – objavila je Oklahoma i potom pojasnila šta se podrazumeva pod tim protokolom.

– Pokuševski će moći da se vrati takmičarskim obavezama tek kada prođe kroz tačno određene nivoe medicinskih provera. Tek potom će mu biti dozvoljeno da ponovo obavlja košarkaške aktivnosti. Ne postoje unapred određene vremenske odrednice kada će se taj protokol u njegovom slučaju okončati, jer svaki igrač se oporavlja na sebi svojstven način i vreme oporavka zbog toga varira – objasnili su iz Oklahome.

Strateg Tandera Mark Dejgnolt pojasnio je kako je došlo do povrede Pokuševskog.

– Bila je to vežba pet na pet, a on je prosto pao na nečije koleno i prilično se udario. Ipak, dobro se drži i dobrog je raspoloženja – rekao je strateg Tandera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike