Pirot se poklanja Kariju Pešiću! Veliki jubilej u znaku selektora Orlova!

14.06.2024

00:44

0

Autor: 24sedam

Predstojećeg vikenda obeležava se 70 godina pirotske košarke

Pirot se poklanja Kariju Pešiću! Veliki jubilej u znaku selektora Orlova!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Predstojećeg vikenda u Pirotu će biti svečarska atmosfera. Rodni grad Svetislava Pešića proslaviće 70 godina košarke, a veliki jubilej će proteći, između ostalog, i u znaku legendarnog selektora Orlova.

Povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja KK Pirot, organizatori manifestacije će u galeriji „Čedomir Krstić“ postaviti izložbu o istorijatu i razvoju „kraljice igara“, a prvi put Piroćanci će moći da vide trofeje Svetislava Pešića koje je osvojio tokom svoje dugogodišnje sportske karijere.

Takođe, na svečanoj akademiji biće predstavljena monografija 70 godina pirotske košarke, a od ovog vikenda Omladinski stadion poneće ime po Svetislavu Pešiću (subota, 15. jun u 12 časova). Pored toga, na Sokolani pirotske Gimnazije u petak (14. jun) u 12 časova, biće otkrivene spomen ploče doajenima pirotskog sporta profesoru Zvonimiru Minčiću i profesoru mr Branislavu Ćiriću.

Istog dana u 18 sati u Galeriji Čedomir Krstić biće otvorena izložba posvećena pirotskoj košarci na kojoj će biti izloženi svi Karijeri trofeji, a svečana akademija biće održana u petak od 19 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike