Puče bomba na Malom Kalemegdanu: Teodosić produžio ugovor, radujte se, zvezdaši!

13.06.2024

15:23

0

Autor: P.K.

Najvažniji igrač šampiona Jadrana ostaje u timu

Puče bomba na Malom Kalemegdanu: Teodosić produžio ugovor, radujte se, zvezdaši!
Miloš Teodosić - Copyright KK Crvena zvezda

Srpski as i bivši kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić produžio je saradnju sa Crvenom zvezdom za još jednu sezonu! 

Jedan od simbola srpske košarke u 21. veku, imao je ključnu ulogu u osvajanju triple krune - AdmiralBet ABA, Superlige Srbije i Kupa Radivoja Koraća. Bio je neophodan igrač u Evroligi, ali mu je nedostajala podrška da odvede crveno-bele do plej-ofa ili bar plej-in turnira.

Ovaj iskusni plejmejker će ostati sa voljenim klubom da brani osvojene titule i pokuša da napravi ozbiljniji iskorak u evropskim takmičenjima. Sada je jasno da Crvena zvezda ima formiranu plejmejkersku liniju za narednu sezonu, koja će pored Teodosića uključivati Jaga dos Santosa i Kodija Milera Mekintajera, čiji se dolazak uskoro očekuje.

Crvena zvezda je na zvaničnom sajtu potvrdila ovu vest.

- Osvajač tripl krune sa Crvenom zvezdom i jedan od najboljih košarkaša koje je ova zemlja imala, Miloš Teodosić, produžio je ugovor sa voljenim klubom i nosiće crveno-beli dres i u sezoni 2024/2025! Ostanak lidera ove ekipe na terenu i u svlačionici predstavlja ogromno pojačanje za KK Crvena zvezda za koji je Miloš prethodnu sezonu odigrao sa velikim uspehom, motivacijom i željom da pomogne klubu i timu u svakom smislu - navodi se u saopštenju.

Odmah se dodaje:

- Suve brojke koje je ostvario nastupajući u četiri takmičenja, ne mogu da dočaraju uticaj koji je Zvezdina 'četvorka' imala u prethodnoj sezoni na terenu i u svlačionici. Završnice svih takmičenja u kojima je pomogao da naš klub osvaja trofeje, počev od Kupa Radivoj Korać u Nišu koji je odigrao na jednoj nozi, završnice ABA lige ili pojedinih utakmica Evrolige (MVP 16. kola Evrolige protiv Makabija) pokazale su zašto je za KK Crvena zvezda od izuzetne važnosti da ima Miloša Teodosića, lidera, Zvezdaša i igrača takvog kvaliteta i u narednoj sezoni.

Teodosić je odigrao 27 utakmica u Evroligi za Zvezdu, sa prosekom od 9,4 poena, 5,9 asistencija i dva skoka. U ABA ligi je na 24 meča beležio 7,7 poena i pet asistencija po utakmici.

Naravno, to su suve statističke brojke. Njegove liderske veštine na terenu, način na koji povezuje redove, sigurnost i samopouzdanje koje daje ostatku tima se ne mogu opisati brojevima.

Crvena zvezda je već obavila veliki deo posla. Ugovori su produženi sa Džoelom Bolombojem i Rokasom Gedraitisom još pred kraj prošle sezone, kao i sa kapitenom Brankom Lazićem, svi na po dve godine.

Prvo pojačanje je Uroš Plavšić iz Mege, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor, a čekaju se potpisi Nikole Kalinića, Kodija Milera Mekintajera i Ajzee Kenana, kao i potencijalno Majka Dauma.

Klub su napustili Majk Tobi i Fredi Gilespi, a vrlo je verovatno da će im se pridružiti i Adam Hanga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike