Sferopulos o Obradoviću kratko i jasno: Najbolji trener svih vremena!

11.06.2024

20:06

0

Autor: D. N.

Grk može i da se pohvali neverovatnom serijom u duelima sa Partizanom

Sferopulos o Obradoviću kratko i jasno: Najbolji trener svih vremena!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sezonu za nama su završili sa tri trofeja, u Kupu Radivoja Koraća, Admiral Bet ABA ligi, i na kraju u Superligi. Tako da trener Janis Sferopulos može da bude zadovoljan.

Ali je sezona u Evroligi bila za razočaranje. Iza crveno-belih posle 34 utakmice bili su samo Asvel i Alba.

- U finalu prvenstva Srbije imali smo samo desetoricu igrača. Nismo bili dobri u Evroligi, nije nam se svidelo kako smo to završili. Od tog momenta tim se posvetio osvajanju titula. Uzeli smo Kup u februaru na neutralnom terenu, što je važno. Ali, način na koji smo osvojili ABA ligu, sa 3-0 u finalu, bio je vrhunac uloženog truda svih u klubu, pre svega igrača.

Nije nam se svidelo kako se završila Košarkaška liga Srbije, hteli smo da se privede kraju na terenu, ali to ne može da se kontroliše. Godina je završena pozitivno, ali sa velikim akcentom da moramo da budemo bolji u Evroligi naredne sezone - kazao je Sferopulos za grčke medije.

Ovu sezonu će strateg crveno-belih pamtiti i po osam uzastopnih pobeda nad Željkom Obradovićem, najtrofejnijim evropskim trenerom.

- Ne gledam brojke. Za mene je Željko najbolji trener svih vremena, jer je to dokazao osvajanjem titula sa različitim timovima, što nije lako osim ako nisi najveći. Neću da nipodaštavam ostale trenere, ali rezultati kažu da je jedan od najboljih.

Naše pobede nad Partizanom meni znače više jer se naš tim nosio sa poteškoćama na duži period, u četiri različita takmičenja. Svaki meč je bio poseban, svaki zahteva specijalan pristup, svaka utakmica je derbi i najbitnije je da je tim slavio. Ne zanima me šta se piše i govori - zaključio je Sferopulos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike