Ništa od produžetka saradnje: Iskusni košarkaš napušta Crvenu zvezdu!

13.06.2024

07:39

0

Odluka je pala

Ništa od produžetka saradnje: Iskusni košarkaš napušta Crvenu zvezdu!
KK Crvena zvezda - Copyright MN Press

Iskusni mađarski košarkaš Adam Hanga (35, 200), koji je u prethodnoj sezoni nosio dres Crvene zvezde, potpisaće ugovor sa španskim Huventudom Tu informaciju donosi novinar Mark Mundet, zaposlen u listu "Higantes del basket".

 

 

Hanga je prethodnog leta stigao u Crvenu zvezdu kao igrač madridskog Reala, tada aktuelnog prvaka Evrope. Potpisao je ugovor na 1+1 godinu, što znači da crveno-beli mogu do 15. jula da odluče da li žele da zadrže Hangu, ali male su šanse za takav scenario.

Mađar je u prethodnoj sezoni Evrolige odigrao 26 utakmica za Zvezdu, od toga 10 kao starter, a prosečno je po duelu beležio 10 poena (47% za dva, 33% za tri), 2,9 skokova i 2,4 asistencije.

U finišu sezone Hanga nije bio na raspolaganju treneru Janisu Sferopulosu zbog povrede šake. Zbog nje je propustio finalnu seriju KLS, a nije nastupio ni u finalu AdmiralBet ABA lige.

Momak iz Budimpešte prethodno je igrao za Albu Fehervar, Manresu, Baskoniju, Avelino, Barselonu i Real Madrid. Izabran je za najboljeg defanzivca Evrolige za sezonu 2016/2017.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike