Mega šokirala i Zvezdu! Crveno-beli propustili prvu meč-loptu za overu prvog mesta!

25.03.2024

21:50

0

Autor: A. Š.

Izabranici Janisa Sferopulosa ispustili priliku da večeras ostvare još jedan od zacrtanih ciljeva za ovaj deo sezone

Mega šokirala i Zvezdu! Crveno-beli propustili prvu meč-loptu za overu prvog mesta!
Dejan Davidovac na meču sa Megom - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde imaju „otvoren auto-put“ do prednosti domaćeg terena u plej-ofu AdmiralBet ABA lige.

Da bi ga i matematički obezbedili potrebna im je još jedna pobeda u naredna dva meča do kraja ligaškog dela sezone, s obzirom na to da su prvu priliku da ostvare jedan od glavnih ciljeva za ovaj deo takmičarske godine propustili večeras protiv Mege u beogradskoj Areni - 89:83.

Najavio je strareg Mege Marko Barać hrabru i pametnu igru svog tima protiv favorizovanog rivala, i upravo takvo izdanje njegovih izabranika smo videli u najvećoj dvorani na Balkanu. Disali su košarkaši beogradskog kluba crveno-belima za vratom celim tokom meča, nisu se predavali ni kada je Zvezda pobegla na dvocifrenu prednost u trećoj deonici... Izdržali su šutersku paljbu Nedovića i Hange i onda surovo kaznili preprano podizanje ručne u igri srpskog šampiona.

Od početka meča moglo je da se nasluti u kom pravcu će ići meč. Prvu osetniju prednost imali su gosti (24:15, 9. minut), Zvezda je odgovorila u drugoj deonici i na veliki odmor otišla sa plus osam, a kada su Hanga i Nedović "dalekometnom paljbom" sredinom pretposlednjeg kvartala odlepili crveno-bele na maksimalnih plus 11 (61:50), delovalo je da utakmica ulazi u jednosmernu ulicu.

Međutim, mladi tim Mege nije pomišljao na predaju. Strpljivo su Baraćevi puleni održavali rezultatski priključak, maksimalno koristeći to što su i sami Zvezdini košarkaši verovatno pomislili da su završili posao. Prerano su Teodosić i drugovi povukli ručnu, a to im se i te kako obilo o glavu u završnih 10 minuta kada je novobeogradski tim napravio seriju 13:2, preuzeo vođstvo i u neizvesnoj završnici maksimalno materijalizovao to što je Zvezdi potpuno stao šut van linije 6.75.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Teodosić 3, Hanga 22, Davidovac 9, Mitrović 8, Lazić, Tobi 5, Bolomboj 5, Ilić 4, Nedović 16, Gideraitis 8, Gilespi.

MEGA: Milijašević 3, Miljenović 18, Jelavić 16, Marković, Milutinović, Ilijasolu 10, Đurišić 14, Kovačević, Plavšić 16, Jović 10, Malovec 2.

AdmiralBet ABA liga, 24. kolo

Četvrtak
FMP - Budućnost 84:76

Petak
Borac - Zadar 89:81
Split - Cibona 76:83

Subota
Cedevita Olimpija - Mornar 105:89
Igokea - Krka 90:84

Nedelja

SC Derbi - Partizan 78:84

Ponedeljak
Crvena zvezda - Mega 83:89

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Nedović promašuje trojku, na drugoj strani Đurišić ubacuje potpuno otvorenu trojku i na 73 sekunde pre kraja izvesno stavlja tačku na meč - 88:80. KRAJ! Mega je pobedila Zvezdu 89:83.

38. MINUT - Plavšić vraća prednost Megi, a posle polovičnog učinka Nedovića sa linije penala, centar Mege pogađa dva bacanja - 83:80. Nedović promašuje iz prodora Jelavić sa 2+1 donosi Megi velikih plus pet pred završna dva minuta meča - 85:80.

36. MINUT - Ređaju se greške na obe strane. Skoro dva minuta nema poena na obe strane. Na četiri i po minuta pre kraja četvrte deonice Mega vodi 78:77, napad ima Zvezda. Posle skoro tri minuta bez koša, Hanga poentira i vraća Zvezdi minimalnu prednost. 

34. MINUT - Seriju Mege 6:0 poenima sa poludistance prekida Gedraitis - 74:69. Plavšić dolazi do poena u reketu, a posle promašene trojke Nedovića, trojku za izjednačenje ubacuje Iljasolu - 74:74. Mega je u silnoj seriji, lakim poenima Jovića pravi potpuni preokret i vodi - 76:74. Hanga ubacuje trojku i prekida seriju gostiju 7:0. Na isteku 34. minuta Mega vodi 78:77 posle poena Đurišića.

32. MINUT - Četvrti kvartal je otvoren trojko Gedraitisa - 72:63. Mega odgovara poenima Jovića i sa dva ubačena penala Plavšića. Imao je potom isti igrač sa istog odstojanja da dodatno smanji minus svog tima, ali ovoga puta promašio oba bacanja - 72:67. Gosti su uspeli da dođu do ofanzivnog skoka, posle kojeg je Miljenović dobio dva bacanja uz četvrtu ličnu grešku Bolomboja. Bek Mege je pogodio oba penala, a Zvezda je iskoristila bonus za manje od dva minuta igre u poslednjoj deonici - 72:69. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Imali su crveno-beli tri napada na plus devet da dodatno uvećaju plus, a pošto ih nisu iskoristili Miljenović je ubacio jedno od dva penala - 67:59. Prerano su Zvezdini košarkaši povukli ručnu, posle efektnog zakucavanja Jovića Mega prilazi na minus šest - 67:61. Mitrović se posle ofanzivnog skoka izborio za dva penala, ubacio je oba pokušaja. Na kraju treće četvrtine Zvezda vodi protiv Mege 69:63.

28. MINUT - Nedović ubacuje dva penala na tri i po minuta pre kraja treće deonice - 65:56. Đurišić promašuje iz prodora, na drugoj strani Mitrović poentira posle ofanzivnog skoka. Zvezda je ponovo na dvocifrenom plusu - 67:56. U završna dva minuta pretposlednje deonice ulazi se s vođstvom Zvezde 67:58 posle dva ubačena penala Miljenovića.

26. MINUT - Trojkom Hange na polovini treće deonice Zvezda prvi put večeras ima dvocifrenu prednost - 61:50. Mini seriju crveno-belih 6:0 s polovičnim učinkom sa linije penala prekida Jelavić, a potom Miljenović krade loptu i u kontri vraća Megu na jednocifren minus - 61:53. Nedović ubacuje svoj 13. poen večeras, a posle njegove promašene trojke Miljenović ubacuje šut van linije 6.75 posle kojeg Sferopulos traži minut odmora - 63:56.

24. MINUT - Hanga sa 2+1, uz petu ličnu grešku Maloveca, odbija nalet Mege - 54:48. Posle odbranjenog napada, Bolomboj polovičnim učinkom sa linije penala podiže prednost crveno-belih - 55:48. Posle dva ubačena penala Plavšića, Nedović ubacuje još jednu trojku za plus osam Zvezde posle 24 minuta igre - 58:50.

22. MINUT - Drugo poluvreme otvoreno je promašajem Đurišića iz prodora, kao i Nedovića posle floutera na drugoj strani - 48:41. Iljasolu ubacuje trojku, Nedović odgovara na isti način - 51:44. Mega pravi mini seriju 4:0 i na isteku 22. minuta prilazi na minus tri - 51:48.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Ilić sa još dva ubačena penala podiže prednost Zvezde na plus pet - 46:41. Ušlo se ponovo u nešto haotičniju igru na obe strane terena. Lazarević poenima iz prodora donosi crveno-belima plus sedam - 48:41. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi protiv Mege - 48:41.

18. MINUT - Seriju Zvezde 9:0 sa dva ubačena penala prekida Đurišić 39:38, 17. minut. Crveno-beli gube loptu posle čega Gedraitis pravi treću ličnu grešku. Hanga i Milijašević su razmenili ubačene trojke - 42:41. Ilić je ubacio dva penala, u završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Zvezde 44:41.

16. MINUT - Poeni Nedovića iz prodora na minus tri Zvezde poništeni su jer je Ilić dirao obruč. Kaznio je to odmah trojkom Jelavić - 36:30. Nedović sa dobrim minijaturama na obe strane terena najzaslužniji je što su crveno-beli na polovini druge deonice prišli na dva poen zaostatka - 36:34, 15 minut. Ušli su gosti u seriju grešaka, a Gedraitis lakim poenima u kontri poravnava - 36:36. Posle koraka Iljasoglua, trojku na drugoj strani pogađa Hanga i posle duže vremena vraća Zvezdu u vođstvo - 39:36.

14. MINUT - Počeli su gosti da brzaju u napadu, srljaju iz greške u grešku, pa Zvezda posle zakucavanja Mitrovića u kontri prilazi na minus pet - 29:24, 13. minut. Barać traži minut odmora, posle kojeg Miljenović ubacuje dva penala - 31:24. Tobi ubacuje trojku, a na drugoj strani Đurišić poentira posle ofanzivnog skoka - 33:27. Malovec pravi treću ličnu grešku, a Nedović sa linije penala (2/2) drži crveno-bele na dva poseda zaostatka - 33:29. Na isteku 14. minuta meča Mega vodi protiv Zvezde 33:30.

12. MINUT - Iljasoglu poentira iz prodora na otvaranju druge deonice - 26:18. Posle minut i po igre u drugoj deonici Tobi u reketu postiže prve poene za Zvezdu u nastavku meča. Jelavić ubacuje trojku i vraća Megu na dosad najvećih plus devet - 29:20. Propustili su gosti napad za dvocifrenu prednost, pa Davidovac sa dva ubačena penala vraća Zvezdu na 29:22.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Posle faula u napadu Lazića, Jelavić u 9. minutu donosi Megu novi maksimalni plus - 24:15. Seriju gostiju 11:0 trojkom prekida Teodosić. Na kraju prve deonice Mega vodi protiv Zvezde 24:18.

8. MINUT - Posle lakih poena Nedovića Megu u egalu drži Jović. Posle trojke Đurišića, Jović poenima uz faul (promašio dodatno bacanje) donosi najveću prednost neke ekipe u dosadašnjem toku meča - 20:15. Ušli su crveno-beli u seriju loših odluka u napadu, pa Mega u završna dva minuta prve deonice ulazi sa plus sedam - 22:15. Sferopulos traži minut odmora.

6. MINUT - Posle zakucavanja Plavšića, koš za koš su odigrali Mitrović sa jedne i Malovec sa druge strane - 13:12, 5. minut. Crveno-belima je istekao napad a da nisu šutnili ka košu, posle čega Miljenović ubacuje jedno od dva penala za izjednačenje - 13:13. 

4. MINUT - Posle dva ubačena penala Đurišića, Bolomboj dolazi do svojih prvih poena na meču - 6:6. Novi laki poeni za centra crveno-belih za novo vođstvo Zvezde - 8:6. Igra se prilično lepršavo na početku meča, Jelavić daje koš u reketu Zvezde, koja posle 2+1 Hange vodi 11:8.

2. MINUT - Oba tima nisu iskoristila prve napade na meču. Prve poene postiže Hanga iz prodora. Na drugoj strani Plavšić atraktivno zakucava. Mega je povela posle poena Miljenovića iz prodora, ali samo nakratko pošto je Mitrović poravnao na isteku drugog minuta meča - 4:4.

- Trener Mege Marko Barać u najavi meča istakao je da će njegov tim izaći hrabro na megdan favorizovanom rivalu. Opširnije o očekivanjima mladog stratega pročitajte u posebnom tekstu. 

- Crveno-beli su napravili trijumfalnu uvertiru za meč sa Megom, pošto su prošlog petka u Areni savladali Virtus i prekinuli niz od šest uzastopnih evroligaških poraza. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike