Nemoćna Zvezda: Kraj za crveno-bele u Evroligi, Bajern dominirao!

01.03.2024

22:26

0

Izabranici Janisa Sferopulosa izgubili u Minhenu

Nemoćna Zvezda: Kraj za crveno-bele u Evroligi, Bajern dominirao!
Bojan Subotić i Jago dos Santos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde sve su dalje od plasmana među deset ekipa u Evroligi koje im omogućava plasman u plej-in.

Crveno-beli su izgubili od Bajerna u 27. kolu ovog takmičenju sa 74:66 (20:19, 12:8, 21:19, 21:20) i tako još jednom razočarali svoje navijače u Evroligi.

Tako izabranici Janisa Sferopulosa imaju samo još matematički šanse da se domognu mesta koje će im omogućiti plasman u plej-in.

Zvezda je odigrala još jednu lošu utakmicu u ovom takmičenju, definitivno se mogao primetiti izostanak Miloša Teodosića, nije bilo kreacije u napadu, ali i raspoloženih šutera, i na kraju ništa drugo sem poraza nije moglo ni da se očekuje u Minhenu.

Što se tiče same utakimice, crveno-beli su jedino u prvoj četvrtini igrali dobro, čak su u većem delu ove deonice bili u vođstvu, ali od druge četvrtine, Bajern je preuzeo incijativu, igrao u svom ritmu u kojem se gosti iz Beograda nisu snašli.

Slična situacija je viđena i u drugom poluvremenu, Bavarci su sve vreme bili u vođstvu od sedam do deset poena.

Nada se javila na početku poslednje četvrtine, kada su izabranici Janisa Sferopulosa smanjili na minus dva (55:53), ali to je bilo sve od Zvezde u ovom meču i kako sada stvari stoje, gotovo je izvesno da je za njih Evroliga ove sezone završena, iako je ostalo još sedam kola do kraja.

Blog uživo:

40. minut - Kraj, Zvezda izgubila 74:66.

37. minut - Zvezda sve dalje od pobede. Razlika raste, sada je plus devet (66:57). Nikako da crveno-beli uđu u svoj ritam. Nije dobra situacija.

35. minut - Bajern ponovo odlazi na sedam poena razlike (59:52). Ipak, Smart postiže poena i smanjuje na plus pet. Nema dileme da nas očekuje uzbudljiva završnica.

 

 

32. minut - Odličan početak poslednje četvrtine Zvezde. Prave seriju 5:0 i smanjuju na minus dva (53:51).

Početak poslednje četvrtine:

30. minut - Odluka pada u poslednjoj četvrtini. Zvezda ima minus od sedam poena (53:46), ali preostalo je još deset minuta igre.

28. minut - Bajern održava prednost između sedam i deset poena. Očigledno da ovaj sastav crveno-belih ne može da se pohvali realizacijom u napadu. Tu leži najveći problem za srpskog predstavnika (46:39).

 

 

26. minut - Malo bolja igra Zvezde u poslednjih dva minuta, uspevaju da smanje na pristojnih pet poena (40:35). Crveno-beli prave seriju 6:0.

24. minut - Zvezdina igra se totalno raspala. Bavarci idu na plus 11 (40:29). Crveno-beli moraju nešto da urade, ili im sledi novi poraz u Evroligi. 

22. minut - Ništa bolje nije krenula Zvezda u nastavku. Bajern je napravio veću razliku u dosadašnjem delu meča, imaju plus devet (38:29). Definitivno izabranici Janisa Sferopulosa prikazuju bledu partiju u Minhenu.

Kreće drugo poluvreme:

20. minut - Defintivno  će svi brzo zaboraviti prvo poluvreme. Loša košarka u Minhenu, Zvezda odlazi na poluvreme sa minusom od pet poena (32:27). Očekujemo mnogo bolje izdanje obe ekipe u nastavku meča.  

18. minut - Domaćini održavaju prednost, čak su je povećali. Sada Bajern ima sedam koševa razlike (32:25). Zvezda nikako da pronađe ritam sa početak utakmice. Sferopulos odmah traži tajm-aut.

16. minut - Period kada obe ekipe imaju dosta grešaka, niko ne može da pogodi. Imala je Zvezda nekoliko šansi da smanji prednost, ali dosta loših poteza viđeno u napadu crveno-belih. Bajern održava prednost od pet poena razlike.

14. minut - Crveno-beli teško se snalaze u ovom ritmu, čini se da je Bajern ubacio u veću brzinu, a crveno-beli ne mogu da se snađu na parketu. 

12. minut - Definitivno bolje je krenuo ovaj deo utakmice Bajern, Zvezda nikako da nađe ritam od početka utakmice kada su dominirali (28:23).

Kreće druga četvrtina:

10 - minut - Totalni preokret domaćina, i posle prve četvrtine imaju plus jedan (20:19). Crveno-beli su totalno pali u poslednjim minutama ove deonice. 

8. minut - Bajern polako nalazi svoj ritam, i smanjuje na četiri poena. Zvezda u lošem ritmu, što su Bavarci iskoristilli. Nema dileme da nas očekuje zanimljiv meč. 

6. minut - Sve ide kako treba za srpskog predstavnika, kontrolišu igru. Definitivno su iznenadili Bajern, barem u prvoj četvrtini.

4. minut - Crveno-beli održavaju prednost, čak su je i povećali na plus (19:10). Nije moglo bolje da krene, hrabro protiv domaćina.

2. minut - Odlični početak Zvezde, već imaju plus 7 (11:4). Trener Bajerna odmah zove tajm-aut. Rešetaju Smart, Jago i Mitrović.

Zvezda ima veliku podršku sa tribina, što će sigurno značiti crveno-belima u Minhenu.

 

 

Kreće meč:

Petorka Zvezde: Mitrović, Bolomboj, Jago, Gedraitis, Smart.

Košarkaše Crvene zvezde sutra očekuje nova utakmica u Evroligi, i to gostovanje Bajernu. Crveno-beli su odradili trening u Beogradu, pa ih čeka put u Nemačku. Duel sa minhenskim timom u okviru 27. kola najavio je i trener Janis Sferopulos.

- Bila je pauza, pa nismo imali igrače koji su nastupali u reprezentacijama, ali smo juče svi trenirali zajedno. Ali takva je situacija za sve timove u Evropi. Treniraćemo i danas, pa onda letimo. Za nas je bitno da odigramo dobro, a igraćemo protiv dobrog tima. Pronašli su i dobru hemiju i ritam i značajno unapredili igru u odnosu na prvi deo sezone. Idemo da se borimo za svaku loptu, kako u napadu tako i u odbrani - kazao je Grk, a zatim odgovorio na pitanje o zdravstvenom stanju u ekipi - poručio je Sferopulos

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike