Lazić veruje u pobedu u Minhenu: Pokušaćemo da nadomestimo Teov izostanak (VIDEO)

29.02.2024

13:51

0

Autor: A. S.

Pred crveno-belima nije lak zadatak

Lazić veruje u pobedu u Minhenu: Pokušaćemo da nadomestimo Teov izostanak (VIDEO)
Branko Lazić - Copyright Printscreen/24sedamTV

Košarkaši Crvene zvezde u 27. kolu Evrolige gostuju ekipi Bajerna iz Minhena, a taj susret je na programu u petak od 20.30.

Crveno-beli put Minhena kreću dobro raspoloženi, nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća i dvonedeljne pauze, ali bez Miloša Teodosića, što stavra dodatnu zabrinutost kod navijača.

Na današnjem otvorenom treningu pred put, na parketu se našao i Nikola Topić, koji se konačno oporavio, ali neće biti u sastavu u Nemačkoj, a kapiten Branko Lazić mirno poručuje da veruje u pobedu.

- Posle pauze od Kupa bilo je i dosta vremena da se odmorimo, i da se pripremimo i sigurno da idemo tamo da odigramo što bolju utakmicu, dođemo do pobede i da nastavimo tu borbu za plej-in - rekao je najpre Lazić, pa se dotakao reprezentativaca:

Prošle sezone je usledio pad nakon Kupa, kako sad?

- Pa sve suprotno od prošle godine. Prošle godine nismo imali ovu pauzu posle Kupa, odmah smo nastavili, mislim da je bila Evroliga. Sada smo pauzu iskoristili da odmorimo i sigurno da ćemo da nastaviti, motivacija i želja je još veća. Imali smo prvi put tokom sezone, 10, 15 dana odmora i sigurno da smo se svi uželeli košarke, očekujem sutra jednu dobru utakmicu.

- Sigurno je da su umorniji, ali ova dva-tri dana što su tu i trener je iskalkulisao i odmorio ih i trenirali su, biće spremni za sutrašnju utakmicu bez obzira što nisu odmarali kao mi, ali nismo ni mi baš odmarali, mi smo trenirali, tako da tu smo negde - našalio se kapiten i dodao:

- Biće okej sutra.

A onda se Lazić dotakao i ekipe Bajerna.

- Igraju zaista sjajno, ubrzano, sa dosta šuteva i biće teško da ih jedan igrač zaustavi, moraćemo da odigramo timsku odbranu pre svega, takođe moraćemo i pametno u napadu, ako nam budu dozvoljavali. 

Zvezda će u Minhenu igrati bez Miloša Teodosića, koji je pokretač ekipe, pa nema sumnje da će faliti.

- Pokušaćemo, svi znamo koliki doprinos ima i na terenu i van njega, pokušaće momci koji su tu da nadomeste koliko to bude moguće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike