Baš loše vesti za Zvezdu! Sferopulos potvrdio da Teodosić ne igra! (VIDEO)

29.02.2024

13:23

0

Autor: D. N.

Trener crveno-belih nije pričao samo o povredi iskusnog plejmejkera

Baš loše vesti za Zvezdu! Sferopulos potvrdio da Teodosić ne igra! (VIDEO)
Copyright Printscreen/24sedamTV

Košarkaše Crvene zvezde sutra očekuje nova utakmica u Evroligi, i to gostovanje Bajernu. Crveno-beli su odradili trening u Beogradu, pa ih čeka put u Nemačku. Duel sa minhenskim timom u okviru 27. kola najavio je i trener Janis Sferopulos.

Meč u Bavarskoj je prvi posle pauze u klupskim takmičenjima zbog obaveza nacionalnih timova u kvalifikacijama.

- Bila je pauza, pa nismo imali igrače koji su nastupali u reprezentacijama, ali smo juče svi trenirali zajedno. Ali takva je situacija za sve timove u Evropi. Treniraćemo i danas, pa onda letimo. Za nas je bitno da odigramo dobro, a igraćemo protiv dobrog tima. Pronašli su i dobru hemiju i ritam i značajno unapredili igru u odnosu na prvi deo sezone. Idemo da se borimo za svaku loptu, kako u napadu tako i u odbrani - kazao je Grk, a zatim odgovorio na pitanje o zdravstvenom stanju u ekipi.

- Teodosić ne trenira. Nije spreman da igra. "Naterao" je sebe da igra u finalu Kupa Radivoja Koraća. Sada je u procesu oporavka. Neće zaigrati, sve dok ne bude 100 odsto spreman.

Topić i Tompkins ne treniraju timski. Lekari su veoma pažljivi. Ne želimo da žurimo, pa da posle imamo problem kada se vrate. Polako, polako i mislim da ćemo ih videti na terenu.

U Beogradu je radio sa ostatkom tima pošto su neki bili sa nacionalnim timovima.

- Pokušali smo da radimo što je najbolje moguće. Trenirali smo 12 dana punim intenzitetom. Ali znate, kako je kada nemate sve igrače, nije to isto. Igrali smo prijateljske utakmice i održavali ritam. Mislim da će biti spremni da budu na visokom nivou

Zatim je bilo priče i o Treju Tompkinsu. Po dolasku iz Zenita potpisao je sa crveno-belima ugovor na mesec dana. Kako taj dogovor uskoro ističe, postavlja se pitanje njegove budućnosti u klubu.

- Razgovaramo sa lekarima, želimo da ga imamo u najboljoj formi. U poslednjoj je fazi oporavka, doktori su optimistični i želimo da ga zadržimo do kraja - kazao je Sferopulos i ponovio da je srećan zbog osvajanja Kupa Radivoja Koraća sa crveno-belima.

- Nije moj trofej, već trofej tima. Veoma sam srećan zbog cele organizacije. Za mene i sve u klubu je bilo veoma važno da osvojimo trofej. Mi smo Zvezda i borimo se za svaki trofej - zaključio je Grk.

Uoči meča (sutra, 20.30) u Nemačkoj, ekipa Pabla Lasa ima učinak 11-15, a Zvezda 10-16.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike