Sferopulos blista posle osvojenog prvog trofeja sa Zvezdom: Doneli smo veliku radost navijačima i sada ćemo slaviti!

18.02.2024

00:40

0

Autor: A. Š.

Grčki strateg ponosan na celokupnu organizaciju kluba sa Malog Kalemegdana

Sferopulos blista posle osvojenog prvog trofeja sa Zvezdom: Doneli smo veliku radost navijačima i sada ćemo slaviti!
Janis Sferopulos - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Možda se može reći da je Crvena zvezda i ove sezone malo razočarala navijače rezultatima u Evroligi, ali kada dođe vreme za podelu trofeja u Srbiji tu joj, zasad, nema premca. Crveno-beli su u subotu uveče savladali najvećeg rivala Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća, osvojivši tako četvrti put uzastopno „Žućkovu levicu“.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos posle meča nije krio radost zbog prvoj trofeja u beogradskom klubu.

- Čestitam igračima i svima iz tima, do predsednika. Mislim da je bilo jako važno kako su svi radili, ne samo danas, nego generalno. Želim da odam priznanje timu koji je radio sa igračima – kazao je Sferopulos pa dodao:

- Mogu da kažem sada, jer smo dobili meč. imali smo problem sa Teodosićem, Lazićem. Bili su povređeni i nismo znali da li će igrati. Videli ste u polufinalu da je Teodosić igrao malo. Zato, želim da čestitam medicinskom osoblju, doktorima, medicinskim radnicima i svim članovima tima. Oni su bili dali veliki udeo za osvajanje ovog trofeja. Ovo je važna pobeda i važan trofej. Doneli smo veliku radost navijačima i sada ćemo slaviti ovaj trofej.

Osvrnuo se grčki strateg potom na sam tok meča.

- Utakmica je bila derbi. Nismo počeli dobro. Partizan je u prvom poluvremenu, do 15. minuta kontrolisao utakmicu. Imali su 8, 9 10 poena prednosti. Ali, odgovorili smo u poslednjih pet minuta prvog poluvremena i vratili se. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili odlični u odbrani. Dozvoli li smo im malo poena, igrali smo pametno i nalazili rešenja. Nije lako igrati derbi, nije lako igrati u ovoj atmosferi i držati koncentraciju. Zadovoljan sam jer smo tokom celog meča bili skoncetrisani i radili ono što je trebalo.

Na kraju, Sferopulos je posebno istakao dvojicu svojih igrača.

- Teo i Branko su važni za tim. Imali su možda jedan trening, i to, bez kontakta i došli su na meč. Videli ste kako su došli i igrali srcem. To je ono što je potrebno ovom timu, da svi igraju srcem – kazao je Janis Sferopulos.

Pored njega, na konferenciji za medije pojavio se i kapiten Branko Lazić.

- Želim da čestitam svima na još jednom osvojenom trofeju. Što se tiče meča, odigrali smo dobro i što se tiče fizičkog kontakta i svega drugog. Uspeli smo da izdržimo do kraja i donesemo pobedu - istakao je kapiten Branko Lazić i dodao:

- Mislim da je ekipa odigrala timski što je jako bitno. Da li je neko odigrao bolje ili lošije, mislim da je nebitno. Košarka je timska igra, ne da li je neko iskočio. Što se tiče mojih godina, godine su samo broj – kazao je iskusni bek.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike