Ristić optimista pred početak kvalifikacija za Eurobasket: Napravili smo dobar kolektiv gde svi dolaze sa entuzijazmom!

20.02.2024

06:57

0

Autor: A. Š.

Srpski reprezentativac veruje da će Orlovi u novom kvalifikacionom ciklusu biti bolje nego u borbi za prošlogodišnji Mundobasket

Ristić optimista pred početak kvalifikacija za Eurobasket: Napravili smo dobar kolektiv gde svi dolaze sa entuzijazmom!
Copyright MN Press

Pešićevi Orlovi ponovo su zajedno. Sjajno raspoloženi pred početak novog kvalifikacionog ciklusa, iako ne u onom sastavu u kojem su prošlog leta oduševili Srbiju i sa Mundobasketa u Manili doneli srebro.

Jedan od aduta trofejnog stratega na Filipinima prošle godine Dušan Ristić našao se među 15 košarkaša koje je selektor pozvao za prva dva meča u kvalifikacijma za Eurobasket, protiv Finske 23. februara u Beogradu, te tri dana kasnije protiv Gruzije u Tbilisiju.

- Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju, napravili smo dobar kolektiv gde svi dolaze sa entuzijazmom i jer žele da budu ovde – kazao je Ristić, istakavši da su on i saigrači na prozivku došli sa jasnim ciljem – dve pobede u prvom FIBA prozoru.

- Svi su došli sa velikom željom da predstave svoj tim. Svi smo prošli kroz selektorov sistem, sigurno da će biti bolje nego u kvalifikacijama za SP.

Centar Orlova otkrio je i da je susret sa saigračima iz Manile bio veoma srdačan.

- Iako je prošlo pet meseci, nama je kao da je bilo juče. Kada smo se videli u hotelu, bilo je oduševljenje, jer je bila porodična atmosfera, to leto je bilo uspešno, ali to je iza nas, treba da se okrenemo novim izazovima - završio je Dušan Ristić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike