Avramovića raduje novo okupljanje Orlova: Uvek je lepo doći u reprezentaciju!

19.02.2024

22:53

0

Autor: A. Š.

Jedan od junaka Srbije sa Mundobasketa u Manili ističe da Pešićevi izabranici ispred sebe imaju jasan cilj

Avramovića raduje novo okupljanje Orlova: Uvek je lepo doći u reprezentaciju!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Pešićevi Orlovi se spremaju za let na Evrobasket. U petak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv Finske srpska košarkaška reprezentacija započinje kvalifikacije za kontinentalni šampionat koji je na programu naredne godine, a jedan od važnijih aduta u rukama trofejnog stratega biće Aleksa Avramović.

Iskusni bek sa oreolom jednog od junaka Orlova sa prošlogodišnjeg Mundobasketa u Manili na današnjem okupljanju nije krio sreću što je ponovo u opremi sa državnim grbom.

- Uvek je lepo doći u reprezentaciju i okupiti se sa starim drugarima, nismo se videli 5-6 meseci od Manile. Došli smo sa jasnim ciljem. Imamo mečeve sa Finskom i Gruzijom, znamo koliko će nam, posebno u Grziji biti teško, imaju dobar i iskusan tim koji godinama igra zajedno, predvođeni Šermadinijem i Šengelijom – kazao je Avramović i dodao:

- Finska je isto dobra ekipa i dugo godina je zajedno. Mi smo se okupili, imamo igrače koji igraju u Evroligi, što nije bilo prethodnih godina, povezaniji smo iz prozora u prozor i očekujem da budemo dobri.

Pred Orlovima je malo vremena da prikupe i procesuiraju sve potrebne podatke, prevashodno što se tiče njihovih obaveza u taktici Svetislava Pešića.

- Kratak je vremenski period, mali broj treninga, veliki broj informacija koje treba pokupiti i za naš sistem i za igru protivnika, pogotovo za tu drugu utakmicu, gde imamo jedan trening da se spremimo. U ovom trenutku smo mi u procesu upoznavanja nas i našeg sistema – kazao je bek Partizana, istakavši nadu u dobru atmosferu u beogradskom hramu košarke protiv Finske.

- Ovde smo overili pobedom protiv Britanije plasman na Svetsko prvenstvo, uvek je lepo, svi dođu da nas bodre - zaključio je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike