Barselona čeka Partizan sa zvučnim pojačanjem! Legendarni Španac prijavljen za Evroligu!

06.02.2024

19:18

0

Autor: A. Š.

Katalonski klub iskoristio je prelazni rok u elitnom takmičenju da registruje nekadašnjeg reprezentativca Crvene furije, koji se nedavno vratio iz NBA lige

Barselona čeka Partizan sa zvučnim pojačanjem! Legendarni Španac prijavljen za Evroligu!
Riki Rubio - Copyright Profimedia

Posle nešto turbulentnijeg početka sezone, Rodžer Grimau je uspeo da stabilizuje Barselonu i povede je ka samom vrhu Evrolige. Katalonci iz nedelje u nedelju deluju sve moćnije, što su potrvrdili i nedavnom prilično lakom pobedom u paklu beogradske Arene protiv Crvene zvezde, a u nastavku sezone mogli bi da budu još jači.

Barselona je iskoristila krajni rok za registraciju novih igrača i za ostatak sezone u elitnom takmičenju prijavila je Rikija Rubija, a kažemo „mogli bi“ jer još uvek nije izvesno kada bi nekadašnji reprezentativac Španije mogao da se nađe na parketu, ali u teoriji mogao bi da zauzme mesto u sastavu Barse za meč sa Partizanom u 29. kolu Evrolige, 14. marta.

Podsetimo, iskusni bek nedavno je odlučio da stavi tačku na dugogodišnju NBA karijeru, koju je započeo 2011. godine, usled velikih psihičkih problema sa kojima se susretao u prethodnom periodu. Prošle nedelje se vratio u domovinu kako bi se pridružio treninzima Barselone, s kojom je potpisao ugovor do kraja sezone.

- Ovaj sporazum podložan je evoluciji igrača, koji je u završnoj fazi svog oporavka. Povratak Rikija Rubija zvaničnom takmičenju će doći kada sam igrač proceni da to treba da se dogodi – objavila je Barselona na zvaničnom sajtu kluba.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike