Sprema se velika košarkaška bomba! Riki Rubio se vraća treninzima i to u njegovoj Barseloni!

29.01.2024

13:03

0

Autor: G. F.

Sjajni košarkaš nedavno se zbog problema sa mentalnim zdravljem povukao iz NBA lige

Sprema se velika košarkaška bomba! Riki Rubio se vraća treninzima i to u njegovoj Barseloni!
Riki Rubio - Copyright Profimedia

Kada je početkom godine objavljeno da je čuveni španski košarkaš Riki Rubio postigao sporazum o prekidu sa saradnje sa Klivlendom svi su pomislili da je to kraj jedne bogate karijere.

Nije Rubio igrao od početka NBA sezone zbog problema sa mentalnim zdravljem, iz istog razloga ga nije bilo u dresu Španije na minulom Mundobasketu, i sve je vodilo ka tome da je gotovo.

A onda je danas stigla najava tektonskog poremećaja u evropskoj košarci! Rubio je uzeo loptu u ruke i počeo da trenira. I to u njegovoj Barseloni, iz koje se i otisnuo u Ameriku.

- Pozdrav svima. Hteo sam da vam saopštim da je došlo vreme da uđem u završnu fazu svog oporavka. Imam želju i snagu da vidim kako reagujem sa loptom u rukama - napisao je Rubio na društvenim mrežama, pa dodao:

 

 

- Moj sledeći korak je bio da pitam Barselonu da li mogu, bez ikakvih obaveza i prekidanja sezonskih planova, da treniram sa njima. Želim unapred da vam se zahvalim na pomoći i razumevanju. Želeo bih da se zahvalim svima koji su pokazali poštovanje i podršku u ovom procesu i cenili moju privatnost.

Rubio je karijeru počeo 2005. godine u Huventudu (trofej u Evrokupu), od 2009. do 2011. je nosio dres Barselone (trofej u Evroligi), a zatim su usledile zapažene uloge u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu.

Sa Španijom ima titulu prvaka sveta iz 2019, kada je bio i MVP prvenstva, te dva zlata i dve bronze sa prvenstava Evrope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike