Zvezdina agonija protiv Barse traje! Brizuela izrešetao san Delija o prekidu crne serije!

02.02.2024

21:55

0

Izabranici Janisa Sferopulosa poraženi od Katalonaca

Zvezdina agonija protiv Barse traje! Brizuela izrešetao san Delija o prekidu crne serije!
Džoel Bolomboj i Jan Veseli - Copyright MN Press

Pobede protiv Partizana u AdmiralBet ABA ligi, te Valensije na startu duple nedelje evroligaškog karavana probudile su nadu kod Delija da bi i moćna Barselona konačno mogla da padne u duelima sa Crvenom zvezdom. Ipak, izabranici Rodžera Grimaua i u paklu prepune beogradske Arene uspeli su da nastave dominaciju protiv srpskog prvaka, koji ni u 11. uzastopnom meču ne zna za trijumf protiv Katalonaca - 85:76.

Zvezdini košarkaši večeras nisu imali rešenje za Darija Brizuelu. Odigrao je bek Barselone utakmicu karijere u Evroligi i dalekometnom paljbom u drugoj deonici trasirao put svojim saigračima do trijumfa. Jer, posle izjednačene prve deonice, nekadašnji košarkaš Unikahe je u drugoj četvrtini ubacio crveno belima čak četiri trojke, na kojima su gosti izgradili dvocifreni plus koji je do kraja meča bio nedostižan za Zvezdu.

S druge strane, Sferopulosovim izabranicima zakazao je jedan od najjačih aduta - šut sa distance. Uz samo dve ubačene trojke i 15 pokušaja i osam izgubljenih lopti, crveno-belima ni 11 ofanzivnih skokova nije pomoglo da na veliki odmor odu sa povoljnijim rezultatom (45:32).

Značajan faktor u Barsinom trijumfalnom pohodu na najveću dvoranu na Balkanu bio je i Jan Veseli. "Leteći čeh" veliku ulogu je imao pogotovo u prvom poluvremenu, u kojem je sa 10 poena bio najveća podrška Brizueli.

Sferopulos je konstantno pokušavao da pronađe petorku koja će moći da parira razigranim Kataloncima, ali su crveno-beli samo na momente uspevali da ih ugroze, uglavnom minijaturama Nedovića i Jaga, koji su u trećoj i četvrtoj deonici uspevali da Zvezdu vrate iz minusa od 18, onosno 17 razlike.

I deluje da je Zvezda svoju najbolju šansu ispustila u završnici treće deonice. Prišli su crveno-beli Barsi na deset poena prednosti, ali su tom prilikom propustili i tri uzastopna napada da se potpuno vrate u meč. Trojkom ih je kaznio Jokubaitis, kao i Brizuela, kada su na šest minuta pre kraja ponovo prednost rivala smanjili na 10 razlike.

CRVENA ZVEZDA: Smart 7, Teodosić, Hanga 2, Davidovac, Mitrović 4, Lazić, Tobi 9, Bolomboj 12, Nedović 21, Gedraitis 6, Gilespi 2, Dos Santos 13.

BARSELONA: Da Silva 1, Pauli, Veseli 16, Brizuela 20, Kalinić 6, Satoranski 6, Hernangomez 6, Laprovitola 12, Parker 9, Nađi, Jokubaitis 9, Para.

Standings provided by Sofascore

Blog uživo:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Smart vezuje pet poena, a posle njegove trojke Zvezda 96 sekundi pre kraja prilazi na osam poena minusa - 79:71. Prelako Laprovitola prolazi pored Smarta i poentira na obruču - 81:71. KRAJ! Barselona je pobedila Zvezdu - 85:76. 

38. MINUT - Laprovitola u 37. minutu ubacuje dva penala - 75:62. Nedović poentira iz prodora, na drugoj strani Kalinić promašuje trojku. Jago je, takođe, promašio šut van linije 6.75 posle čega Laprovitola dolazi do lakih poena u kontri - 77:64. U završna dva minuta četvrte deonice ulazi se s vođstvom Barselone 79:68.

MN Press
 

36. MINUT - Gube još jednu loptu crveno-beli, ali na njihovu sreću ni Katalonci greše na drugoj strani. Gilespi promašuje sa niskog posta. Laprovitola na drugoj strani promašuje polaganje. Mnogo je promašaja na obe strane u ovim momentima, a skoro dvominutni poenterski post sa linije penala prekida Jago (2/2) - 73:62.

34. MINUT - Jago vezuje pet poena i posle njegove trojke Zvezda na isteku 33. minuta prilazi na 70:58. Grimau reaguje minutom odmora, posle kojeg Brizuela promašuje šut van linije 6.75. Gilespi poentira iz ofanzivnog skoka i vraća Zvezdu na minus 10. Seriju Zvezde 7:0 trojkom prekida Brizuela - 73:60. 

32. MINUT - Četvrti kvartal je otvoren nesportskim faulom Veselog nad Tobijem. Slovenački reprezentativac promašio je oba slobodna bacanja, a u ekstraposedu Teodosić promašuje trojku sa osam metara. Na drugoj strani Jokubaitis ubacuje šut sa poludistance - 66:51. Sferopulos odmah zove minut odmora, posle kojeg Tobi zakucava. Na drugoj strani Veseli ubacuje dva penala - 68:53. Posle 32 minuta košarke u Areni Barsa vodi 70:53 nakon poena Satoranskog sa poludistance.

MN Press
 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Imala je Zvezda dva napada na minus 10, i odmah je kažnjena trojkom Jokubaitisa za prekid serije crveno-belih 9:1 - 62:49. Posle dva promašena prodora, Nedović je izgubio loptu. Ernangomez ubacuje dva penala i vraća Katalonce na bezbednih plus 15 - 64:49. Seriju Barse 5:0 sjajnim zakucavanjem prekida Bolomboj. Na kraju treće četvrtine Barselona vodi 64:51.

28. MINUT - Posle polovičnog učinka Parkera sa linije penala, Nedović dolazi do poena na obruču - 59:45, 27. minut. Poenima Giedraitisa iz ofanzivnog skoka crveno-beli prilaze na minus 12, a Grimau traži minut odmora. U završna dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Barselone 59:49 posle poena Nedovića iz prodora. Prethodno je Jokubaitis promašio polaganje.

MN Press
 

26. MINUT - Posle lakih poena Hange, Veseli na drugoj strani zakucava - 55:40, 25. minut. Hanga promašuje flouter, a potom ide nova trojka Brizuele (5/5 dosad) - 58:40. Nedović ubacuje trojku nade za Zvezdu u narednom napadu. Sprečili su crveno-beli rivala da uputi šut ka košu za 24 sekunde, posle čega Giedraitis promašuje još jednu otvorenu trojku.

24. MINUT - Hanga promašuje trojku posle minuta odmora kojeg je zatražio Sferopulos, posle čega Kalinić dolazi do dva penala iz ofanzivnog skoka, ali promašuje oba slobodna bacanja - 51:34, 23. minut. Na drugoj strani Nedović je iz iste pozicije oba puta precizan. Satoranski promašuje zicer, na drugoj strani Bolomboj zakucavanjem popravlja promašaj Hange - 51:38. Kalinić lakim poenima prekida mini seriju crveno-belih 4:0. Na isteku 24. minuta Barsa vodi 53:38.

MN Press
 

22. MINUT - Drugo poluvreme otvoreno je promašenom trojkom Parkera i poenima Bolomboja u reketu Barse - 45:34. Na drugoj strani lake poene postiže Parker. Bolomboj greši u dodavanju, posle čega Parker poentira sa poludistance - 49:34. Posle promašaja Nedovića iz prodora, i Kalinić ubacuje šut sa poludistance za novi najveći plus Katalonaca - 51:34. Sferopulos traži minut odmora.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Veseli postiže nove poene i čuva Barsu na dvocifrenom plusu - 40:30, 19. minut. Na drugoj strani Nedović ubacuje dva penala. Trojku "iz očaja", sa preko osam metara ubacuje Laprovitola - 43:32. Nedović greši u dodavanju, posle čega Veseli ubacuje novi šut sa poludistance - 45:32. Na kraju prvog poluvremena Barselona vodi 45:32.

MN Press
 

18. MINUT - Posle dva minuta bez koša na obe strane Giedraitis ubacuje dva penala. U završnih 120 sekundi prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Barselone 38:30. 

16. MINUT - Mini seriju Zvezde 4:0 novom trojkom prekida Brizuela - 36:26, 15. minut. Tobi sa dva ubačena penala drži crveno-bele na jednocifrenom minusu 36:28. Veseli ubacuje šut sa poludistance. Imaju crveno-beli već devet ofanzivnih skokova, ali i pet izgubljenih lopti.

MN Press
 

14. MINUT - Smart je vezao tri promašaja (dve trojke), a Barsa u 13. minutu stiže do prve dvocifrene prednosti na meču posle trojke Brizuele sa osam metara - 30:19. Sferopulos traži minut odmora, posle kojeg veoma važnu trojku za Zvezdu ubacuje Tobi - 30:22. Brizuela vezuje treću trojku, na drugoj strani na isteku napada poentira Mitrović - 33:24. Katalonci gube loptu, posle čega Jago ubacuje dva penala za prilazak crveno-belih na 33:26.

12. MINUT - Druga deonica otvorena je lakim poenima Jokubaitisa i Brizuele - 22:17. Crveno-beli su izgubili dve uzastopne lopte u napadu, Barsa ekspresno pravi 6:0 posle zakucavanja Ernangomeza - 24:17. Crveno-bele u meču drži ofanzivni skok, posle dva uzastopna poentira Tobi. Na drugoj strani Brizuela ubacuje trojku za najveću prednost Barse dosad - 27:19.

MN Press
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Tek što je kročio na parket Hanga je promašio flouter, na drugoj strani gosti gube loptu. Luka Mitrović postiže važne poene za crveno-bele u završnici prve četvrtine. Na drugoj strani Da Silva je polovičan sa linije penala - 18:12. Prve poene na meču iz floutera postiže Nedović - 18:14. Potencijalni problem za Barsu je druga lična greška Kalinića, posle koje Nedović ubacuje prvu trojku za Zvezdu večeras. Na kraju prve četvrtine Barselona vodi 18:17.

8. MINUT - Nova izgubljena lopta Zvezdiih košarkaša i novi laki poeni Satoranskog u kontri - 13:8. Na drugoj strani Bolomboj zakucava na asistenciju Jaga. U završna dva minuta uvodne deonice ulazi se s vođstvom Barselone 17:10, posle poena Jokubaitisa i Parkera, te promašene trojke Teodosića između koševa gostiju. Sferopulos mora da traži minut odmora.

6. MINUT - Prvu trojku na meču ubacuje Laprovitola - 9:4, 5. minut. Prve crveno-beli mini seriju 4:0 i poenima Jaga i Bolomboja prilaze na 9:8. Veseli lakim poenima prekida nalet Zvezde. Davidovac je promašio dve otvorene trojke.

4. MINUT - Puno greše crveno-beli na startu meča, kažnjava to zakucavanjem na drugoj strani zakucavanjem Veseli - 6:2. Posle promašenih trojki Jaga sa jedne i Satoranskog sa druge strane, Bolomboj ubacuje dva penala - 6:4. 

2. MINUT - Meč je počeo sa dve izgubljene lopte crveno-belih i lakim poenima Parkera i Satoranskog na drugoj strani - 4:0. Na isteku drugog minuta igre prve poene za Zvezdu postiže Jago - 4:2.

- Na zagrevanju su i košarkaši Barselone.

- Izašli su crveno-beli na zagrevanje.

- Sferopulos je odlučio da za večerašnji meč van protokola ostavi Ilića i Lazarevića.

- Tribine Arene će i večeras biti u crveno-belim tonovima.

- Sjajna je atmosfera u Areni uoči meča, potvrđuje to i poruka na hidrantu ostavljena Jagu dos Santosu.

- Zvezda se pohvalila na društvenim mrežama - Arena je rasprodata za meč sa Barselonom.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da će njegova ekipa pokušati da uz navijače i punu Arenu pobedi Barselonu.

- Mi ćemo dati sve od sebe da završimo duplu nedelju sa pozitivnim skorom. Imamo iza sebe nekoliko dobrih utakmica i dobrih igara, probaćemo uz naše navijače i punu halu da ostvarimo drugu pobedu - rekao je Lazić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike