Rikiju je bio potreban zagrljaj, a ja mu ga nisam dao... Kapiten Španije tužan dočekuje Mundobasket

13.08.2023

00:44

0

Autor: A. S.

Rudi i Rubio nakon godina uspeha neće deliti svlačionicu

Rikiju je bio potreban zagrljaj, a ja mu ga nisam dao... Kapiten Španije tužan dočekuje Mundobasket
Riki Rubio - Copyright Profimedia

Reprezentacija Španije u košarci i uoči ovog Svetskog prvenstva ima ulogu jednog od glavnih favorita, ali, tokom priprema, iznenada se povukao Riki Rubio.

Jedan od ponajboljih košarkaša Crvene furije zamolio je za privatnost, i naveo da želi da radi na svom mentalnom zdravlju. Ono što je u javnosti poznato, plej Klivlenda je teško doživeo smrt majke, pa se i dalje bori sa tim gubitkom.

Kapiten Španije, Rudi Fernandez, govorio je o šampionatu tokom koga svlačionicu neće deliti sa Rikijem, saigračem koji je uvek bio uz njega.

 

 

- Nedostajaće nam Riki i Lorenzo Braun. Biće teško prevazići te prepreke. Uticaće na naš tim, naravno, ali mi moramo da vredno radimo kako bismo mogli da se takmičimo sa svima. Riki sada radi na svom blagostanju, ali mi imamo druge igrače koji će dati 100 odsto. Riki i ja smo zajedno otkad smo imali po 14 godina. Bili smo često cimeri. To je bio slučaj i tokom Mundobasketa 2019. godine, a ja sam prolazio kroz težak period zbog smrti oca i dede. On me je izvodio napolje kako bi mi pomogao. Žao mi je jer nisam shvatio da se i Riki oseća loše. Bio sam mu najbliži, a nisam znao u kakvom je stanju. Bio mu je potreban zagrljaj, a ja mu ga nisam dao - rekao je Rudi Fernandez u intervjuu za Marku.

38-godišnji Rudi sa nacionalnim timom je osvojio čak 11 medalja na velikim takmičenjima, ali i dalje želi nova odličja.

- Iako imam 38 godina, nastaviću da se takmičim i da se ljutim na sebe i saigrače. Zahtevaću maksimum. To se neće promeniti dok ne odem u penziju. U medijima sam video da smo peti favoriti za osvajanje turnira. To nije loše, bio bih zadovoljan kada bismo bili peti na kraju - rekao je Fernandez.

Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a Španiji će u grupi G rivali biti Iran, Obala Slonovače i Brazil.

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike