Zadru hrvatski derbi u AdmiralBet ABA ligi! Ciboni malo i dvocifrena prednost da odbrani Draženov dom!

29.01.2024

23:37

0

Autor: A. Š.

Zagrepčani su u jednom trenutku imali i 11 poena prednosti, ali su katastrofalnom završnicom prvog poluvremena sve uprskali

Zadru hrvatski derbi u AdmiralBet ABA ligi! Ciboni malo i dvocifrena prednost da odbrani Draženov dom!
Aleksandar Aranitović na meču Cibone i Zadra - Copyright AdmiralBet Aba liga/Cibona/Ivana Dergez

Hrvatski derbi u Draženovom domu spustio je zavesu na 18. kolo AdmiralBet ABA lige. Cibona je protiv Zadra 17 minuta držala utakmicu potpuno u svojim rukama, a onda je katastrofalnom završnicom prvog poluvremena otvorila gostima autoput do 10. trijumfa u sezoni – 88:71.

Konačan rezultat meča ni približno ne prikazuje realnu sliku na terenu u većem delu prvog poluvremena. Cibosi su sjajno otvorili duel, u završnici prve deonice stigli do 10, a početkom druge i do 11 poena prednosti (25:14).

Zadrani su se trudili da što pre uhvate rezultatski priključak, ali su domaći za svaki njihov napad imali odgovor sve do poslednja tri minuta druge deonice u kojima je Zadar nanizao 13 poena, napravio preokret i sudbinu meča uzeo u svoje ruke.

Pokušavali su košarkaši Cibone sve do sredine pretposledmjeg kvartala da prednost vrate na svoju stranu, na trenutak su u tome i uspeli, ali je onda usledila nova furiozna serija Zadra 13:2 posle koje Zagrepčanima nije bilo povratka (62:49, 27. minut).

Odigrao je Luka Božić još jednu MVP utakmicu. Sa 22 poena, osam skokova i šest asistencija (indeks 31) predvodio je Zadrane do novog regionalnog trijumfa, a veliku podršku imao je u Mazalinu sa 15, te Lakiću i Drežnjaku sa po 14 poena. Kod domaćih je još jednom najefikasniji bio srpski košarkaš Aleksandar Aranitović sa 15 poena, dok su Majcunić i Radovčić meč završili sa po 10 poena.

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

Subota:

Krka - Mornar 79:72

Studentski centar - Cedevita Olimpija 82:78

Igokea - Borac 78:62

Nedelja:

Mega - Budućnost 72:92

Crvena zvezda - Partizan 88:86

Ponedeljak:

Split - FMP 78:66

Cibona - Zadar 71:88

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike