Partizan zagospodario Zagrebom posle sporog starta! Iz velikog minusa u veliki plus, pa u neizvesnu završnicu!

15.01.2024

19:54

0

Autor: G. F.

Crno-beli bolji od Cibone u 16. kolu AdmiralBet ABA lige

Partizan zagospodario Zagrebom posle sporog starta! Iz velikog minusa u veliki plus, pa u neizvesnu završnicu!
Duel Cibone i Partizana - Copyright AdmiralBet Aba liga/Cibona/Ivana Dergez

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu sa 87:74 (20:25, 20:13, 21:13,  26:23) u 16. kolu AdmiralBet ABA lige.

 

 

Pregrmeli su crno-beli gostavanje u Zagrebu i pored veoma lošeg starta meča. Već u prvoj četvrtini gubili su sa 12 poena razlike, ali su uspeli brzo da odreaguju i do poluvremena se vrate u igru.

U trećoj deonici stigao je Partizan do plus 13, ali se domaći nisu predavali. Igrali su agresivno na svaku loptu, bukvalno dali sve od sebe da što više namuče rivala.

U poslednjih 10 minuta ušlo se uz prednost aktulenog šampiona od 61:51, ali su domaći opasno zapretili i prišli na samo četiri poena razlike. Uozbiljili su se crno-beli i odbili nalet protivnika za još jednu pobedu u AdmiralBet ABA ligi.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Bruno Kaboklo sa 18 poena, uz tri skoka i jednu asistenciju, a poen manje, uz četiri skoka i tri asistencije imao je Danilo Anđušić. Dvocifren u činak sa po 10 poena imali su i Zek Ledej, Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz.

Kod Cibone su se istakli Aranitović sa 17 poena, tri skoka i osam asistencija i Radovčić sa 16 poena, dva skoka i pet asistencija.

Partizan u narednom kolu dočekuje Megu (ponedeljak, 19.00), dok je Cibona domaćin Budućnosti u petak od 21.00.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, pobeda Partizana - Kaboklo uspešno rešava situaciju pod košem, Mustapić postiže desetu trojku za domaći tim. Pogađa za tri i Trifunović! Rutinski su crno-beli priveli meč kraju uz nove poene Anđušića i Trifunovića.

38. minut - Aranitović je pogodio dva slobodna bacanja, a Kaboklo ponovo pogodio. Trener Cibone traži čelendž, misli da je faul napravljen na veme kako ne bi bilo poena, sudije se slažu s tim. Dva bacanja za Brazilca u crno-belom i još dvsa poena. Bujan postiže lake poene, a na liniju za penale ide i Anđušić posle pete lične greške Buljana. Siguran je bek Partizana oba puta, a Proleta ostaje tri sekunde u reketu posle borbene odbrane Trifunovića - 78:69.

36. minut - Neverovatan minut pun brzopletih grešaka na obe strane. Dobio je Panter neprijatan udarac, sudije gledaju da li je bilo namere. Snimak pokazuje da nije bilo tako. Jaramaz pokušava trojkom da reši novi smušen napad svog tima, biva fauliran i ima tri bacanja. Posle tri i po minuta konačno poeni Partizana, sva tri puta je precizan Jaramaz. Proleta pravi faul u napadu, Kaboklo beleži nove poene. Sada tajm-aut traži Cibona, ponovo crno-beli stiču opipljiviju prednost. Poeni Bošnjaka pod košem, a pogađa i Kaboklo pod faulom posle dobre asistencije Anđušića - 74:65.

34. minut - Nove izmene u redovima crno-belih i visoka petorka sa Smailagićem, Kaboklom i oprivicom. Probioja Radovčić, u seriji je igrač domaćih. Jaramaz ne pogađa za tri, Smailagić pravi četvrti faul. Navijači Cibone sve glasniji. Ponjikta umesto Smailagića u igri. Majcunić pogađa za tri, Obradović ponovo zove tajm-aut. Nema poena Trifunovića, koji pravi i faul za slobodna bacanja Bošnjaka. Precizan je oba puta, istopljena je prednost crno-belih - 67:63.

32. minut - Dobra oidbrana nagrađena je novom trojkom Anđušića. Težak koš postiže Radovčić, pa još jedna trojka Anđušića. Lepo se izvukao i krunisao asistenciju Smita. Vraža trojku Radovčić - 67:56.

 

 

Kraj treće četvrtine - Sudije prave grešku, priznaju nepostojeći koš Cibone. Obradović traći čelendž i na snimku se vidi da Koprivica nije dirao loptu u sliaznoj putanji posle šuta Aranitovića, koji je prethodno fauliran. Ispravljaju svoju grešku arbitri, dva bacanja su bez koša za domaće. Aranitović pogađa oba puta. Nije prošla akcija Smita i Koprivice što je razbudilo navijače Cibone. Proleta je pogodio jedno slobodno bacanje, a crno-beli nisu iskoristili napad. U kontri je pogodio Mustapić, a trener Partizana tražio tajm-aut pred poslednji napad.  Kombinacija Smita i Koprivica završena je zakucavanjem centra Partizana za 61:51 pred poslednjih 10 minuta.

28. minut - Sudije sviraju faul Buljanu, ali on ostaje da leži na zemlji i držis e za lice. Gledaju sudije snimak i presuđuju da je Ledej napravio nesportski faul i laktom zakačio rivala. Buljan pogađa jedan penal i ide na klupu. Blokada Ledeja, kao da je rešio da se iskupi. Anđušić prepoznaje utrčavanje Smita, a ovaj postiže lake poene. Nema trojke domaćih, nema ni Smitove, ali je Koprivica fauliran u skoku. Panter sakuplja promašaj Anđušića i sada je i on fauliran. Nema trojke ni od kapitena u nastavku akcije. Aranitović gubi loptu posle defanzive Smita, a Koprivica "zida" poene - 59:46.

26. minut - Odlična defanziva, pa onda i trojka Anđušića. Novi tajm-aut za Cibonu. Vrhunska odbrana Anđušića, pa onda i cele ekipe, ali i neuspeo napad. Greše i domaći u predaji lopte. Tečna akcija i trojka Ledeja za plus 10 - 55:45.

24. minut - Nisu se razumeli Jaramaz i Kaboklo u napadu, a Perasović je ostao sam na trojci i pogađa. Ponovo crno-beli gube loptu zbog nesporazuma, Smit je zamenio Jaramaza. Pametan faul Anđušića kada je Cibona razbila odbranu crno-belih, Bošnjak ne pogađa nijedno bacanje. Ledej igra umesto Smailagića i pogađa na isteku napada - 49:45 za crno-bele.

22. minut - Kaboklo pogađa trojku na otvaranju treće četvrtine, Bulljan ne uspeva da je vrati. Anđušić pogađa iz driblinga, poentira Bošnjak. Jaramaz odlično beći rivalima i pogađa, a isto radi Aranitović na drugoj strani. Partizan vodi 47:42.

Utakmica je nastavljena.

 

 

Kraj druge četvrtine - Posle promašaja Radovčića, Kaboklo ostaje sam pod košem i zakucava. Tajm-aut za Cibonu, ide trojka Aranitovića odmah. Kaboklo ne pogađa, ali Anđušić krade loptu rivalu i lagano pogađa. Kaboklo odlična pod svojim košem, Buljan pravi faul u napadu nad Ledejem. Zek je precizan oba puta.  Koprivica pravi faul pri šutu Aranitovića za tri. Nekdašnji igrač crno-belih je samo jednom precizan. Partizan ima 16 sekundi za napad, a na 2,5 sekundi Jaramaz ide na liniju za penale. Pogađa oba za prednost na poluvremenu od 40:38.

18. minut - Novi faul nad centrom Partizana, koji je polovičan sa penala. Anđušić hvata loptu u odbrani, Smit ne postiže koš. Mustapić pogađa trojku, Obradović traži još jedan tajm-aut. "Poštujte svaku loptu", poručuje trener crno-belih, a ovo se najviše odnosi na poslednje pojačanje Smita, koji se nekoliko puta bez potrebe zaleteo. Umesto njega u igri je Jaramaz. Anđušićev promašaj iz teške pozicije preko ruke rivala, pa promašaj Mustapića za tri. Još jednom je neprecizan Anđušić - 34:32 za Cibonu.

16. minut - Novi faul Smailagića i dva promašena bacanja Buljana. Smailagić pravi i treći faul, sada u napadu. Odmah izmena, umesto Alena igra Ledej. Dobra odbrana crno-belih sa mnogo preuzimanja donosi rezultat. Panter iz driblinga za prvo vođstvo Partizana. Radovčić pogađa posle prodora, Buljan faulom zaustavlja Kabokla - 31:31.

14. minut - Nije Balša pogodio dodatno slobodno bacanje. Perasović pogađa za tri poena, a Panter za dva na drugoj strani. Panter krade loptu, ali je crno-beli odmah vraćaju domaćinu. Upisuje Koprivica blokadu, a posle ekstra poseda za Cibonu Smailagić pravi faul pod košem.  Bošnjak je polovičan sa penala, Koprivica je na klupi, a Kaboklo ponovo na parketu. Trojka Smita za 29:29.

12. minut - Drugi deo igre počeo je greškom u koracima Ledeja i promašajem Prolete za tri. Ne pogađa za dva Trifunović, a Koprivica beleži prvu blokadu na utakmici. Smailagić i Anđušić igraju, a Ledej i Trifunović odmrajau. Pogađa Koprivica iz okreta, Aranitovićne uspeva, a Koprivica pogađa uz faul. Tajm-aut za Cibonu pre dodatnog bacanja - 25:24 za domaći tim.

 

 

Kraj prve četvrtine - Još jedan lošiji napad crno-belih, Radovčić ne pogađa. Lep prodor Pantera i prvi poeni kapitena Partizana na utakmici. Trifunović odlian u odbrani, ali brza Smit u napadu i lopta odlazi u aut. Opet dobra odbrana gostiju, Mustapić ne pogađa pod košem. Odlična saradnja Koprivice i Pantera i novi koš beka Partizana. Koprivica šalje Mustapića na liniju za slobodna bacanja, uspešan je oba puta. Vratio se Jaramaz za poslednjih 6,7 sekundi i napad i pogodio trojku uz zvuk sirene - 25:20 za Cibonu posle 10 minuta.

8. minut - Umesto Kabokla u igri je Balša Koprivica.Mustapić pogađa trojku na isteku napada, Koprivica zakucava na asistenciju Pantera. Smit krade loptu i polaže je u koš. Vuković korsti dobru poziciju pod košem za dvocifrenu prednost domaćih - 23:13.

6. minut - Aranitović pogađa dva bacanja posle faula Kabokla, Ledej pogađa trojku. Vraća Radovčić na isti način. Probao je Ledej još jednom, nije uspeo, a Radovčić je prošao kroz odbranu Partizana i pogodio.  Nema poena ni od Pantera, ali ni Buljan nije precizan. Seku domaći kontru faulom, a na parketu je i Džejlin Smit umesto Jaramaza. Nema trojke od Pantera, ledej prai faul u napadu - Zagrepčani vode sa 18:9.

4. minut - Poeni Kabokla, pa prodor i koš Aranitovića. Ledej ne uspeva za dva, a Aranitović iz dva pokušaja pogađa trojku. Obradović zove tajm-aut već u trećem minutu susreta. Ponovo su crno-beli loše počeli meč. Na terenu je kapiten Kevin Panter, upisuje asistenciju, a Kaboklo pogađa za minus pet - 11:6 za domaće.

2. minut - Prve poene na meču postigao je Buljan posle ofanzivnog skoka. Ponjitka je izgubio loptu, a Radovčić u kontri poentirao. Trifunović upsiuje i crno-bele na semafor. Kaboklo hvata loptu pod svojim košem, Trifunović ne pogađa iz kornera, a Bošnjak odlično trči i zakucava - 6:2 za Cibonu.

Utakmica je počela!

 

 

17.55 - Meč za srpski tim počinju Jaramaz, Trifunović, Ponjikta, Ledej i Kaboklo. Prva petorka Cibone je Radovčić, Mustapić. Aranitović, Buljan i Bošnjak.

17.40 - Nema u timu Partizana Džejmsa Nanelija, Pi Džej Doužera i Alekse Avramovića. Pretpostavka je da je trener Obradović odlučio da oodmori dvojicu igrača koji su bili sjajni u duelu sa Makbijem, te da sa Avramovićem ne želi da žuri u povratku na teren.

16.30 - Napori su veliki, ali bez obzira na to došli smo sa ambicijom da odigramo dobru utakmicu. U ritmu smo tog stalnog igranja, ali sa dobrom motivacijom - poručio je trener Partizana Željko Obradović.

 

 

16.20 - Utakmicu će voditi sudijska trojka Matej Boltauzer, Miloš Koljenšič i Edo Javor.

16.15 - Hoćemo da vidimo gde smo naspram evroligaških ekipa. Veseli me da su svi zdravi i da smo vratili Aranitovića. Prema mojim informacijama dvorana je ispunjena skoro do poslednjeg mesta, mislim da je publika prepoznala našu želju, volju i te neke dobre partije koje smo pružili u domaćoj i regionalnoj ligi. Nadam se da će nam biti šesti igrač - rekao je u najavi meča šef struke Cibone Dino Repeša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike