FMP prosuo plus 13 u Splitu! Košmarnih pet minuta Pantera za nastavak crne serije na Jadranu!

29.01.2024

21:19

0

Autor: A. Š.

Košarkaši kluba iz Železnika upisali su četvrti uzastopni neuspeh i tako ostali u opasnoj zoni elitnog ranga regionalnog takmičenja

FMP prosuo plus 13 u Splitu! Košmarnih pet minuta Pantera za nastavak crne serije na Jadranu!
Detalj sa meča Splita i FMP-a - Copyright ADmiralBet ABA liga/Split/ivica Cavka

Košarkaši FMP-a igraju jednu od najtežih sezona od kako se takmiče u AdmiralBet ABA ligi. Nekadašnji šampion regionalnog takmičenja u tekućoj takmičarskoj godini daleko je od borbe za najviši plasman, a kako stvari trenutno stoje „pantere“ do kraja ligaškog dela sezone čeka borba za opstanak u eliti jadranskog karavana.

Posle poraza Mornara od Krke, FMP je večeras imao idealnu priliku da napravi otklon od poslednjeplasiranog tima AdmiralBet ABA lige, ali je lošom četvrtom deonicom dozvolio Splitu da napravi preokret i odbrani „Gripe“ – 78:66.

Imali su „panteri“ sredinom treće deonice meč u svojim rukama. Na seriji 12:0 kreirali su maksimalnih plus 13 u 28. minutu (53:40), ali su tada neobjašnjivo stali.

Do odlaska na poslednji dvominutni odmor Split je prišao na „samo“ pet poena minusa, da bi više od četiri minuta bez poena gostiju iz Beograda u završnom kvartalu domaćin iskoristio da naniže 12 poena i povede 62:55, posle čega košarkaši FMP-a nisu uspeli da se vrate u meč.

Saliven je sa 24 poena bio najefikasniji igrač meča, Šorter je dodao 19… Kod gostiju, efikasniji od ostalih bili su Subotić sa 16, Rebec sa 13 i Foster sa 12 poena.

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

Subota:

Krka - Mornar 79:72

Studentski centar - Cedevita Olimpija 82:78

Igokea - Borac 78:62

Nedelja:

Mega - Budućnost 72:92

Crvena zvezda - Partizan 88:86

Ponedeljak:

Split - FMP 78:66

Cibona - Zadar 20.00

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike