Potvrđena ekskluziva 24sedam! MVP priznanje AdmiralBet ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću (FOTO)

25.01.2024

14:04

0

Autor: D. N.

Sprski trener je i sam svojevremeno bio najkorisniji u regionalnom takmičenju

Potvrđena ekskluziva 24sedam! MVP priznanje AdmiralBet ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću (FOTO)
Copyright MN Press

Nagrada za najkorisnijeg igrača AdmiralBet ABA lige nosiće ime Dejana Milojevića. Saznanje portala 24sedam danas je i zvanično potvrđeno.

- Jednoglasno je odlučeno da će se od sezone 2023/24 najkorisnijem igraču (MVP) u AdmiralBet ABA ligi dodeljivati "trofej Dejana Milojevića" - navedeno je između ostalog na sajtu regionalnog takmičenja.

Kako se dalje navodi, sprski trener koji je prošle nedelje preminuo od posledica srčanog udara igrao je i za Partizan, FMP i Budućnost. Kasnije je i vodio i Megu i Budućnost.

U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena i 14 skokova). Tri puta je bio MVP regularnog dela sezone u regionalnoj ligi. Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih.

Zbog povrede kolena, Milojević je u septembru 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Bio je uspešan i u dresu reprezentacije (tada SR Jugoslavije) sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Posle angažmana u Megi i podgoričkoj Budućnosti, odselio se u Sjedinjene Američke Države i tamo od 2021. godine bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt Voriorsa.

Takođe je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike