Zvezdinoj pobedničkoj seriji došao kraj! Crveno-beli pali u derbiju u Ljubljani! (FOTO/VIDEO)

06.01.2024

19:03

1

Autor: D. N.

Srpski tim samo poveo, ali je onda usledio preokret domaćina koji je u prvom poluvremenu imao i +17. Najefikasniji Nedović i Jago

Zvezdinoj pobedničkoj seriji došao kraj! Crveno-beli pali u derbiju u Ljubljani! (FOTO/VIDEO)
Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Posle tri uzastopne pobede u svim takmičenjima, košarkaši Crvene zvezde su poraženi. U derbiju 15. kola AdmiralBet ABA lige, ekipa Janisa Sferopulosa je izgubila od Cedevita Olimpije koja ima novog trenera, rezultatom 96:86.

Tako je sada Zvezda na 13-2, ali je i dalje lider dok je Cedevita Olimpija na 11-4. Isto tako, ne zaboravimo da je ekipa iz Ljubljane kao domaćin pobedila i Partizan.

Zvezda je samo povela u uvodnim minutima meča  u glavnom gradu Slovenije, ali to nije trajalo dugo. Bilo je u prvih 10 minuta i plus 17 za tim Zorana Martića. Kada su preuzeli vođstvo, nisu ga ispuštali i prednost je uglavnom bila dvocifrena. Na prrimer, u drugoj četvrtini, Zvezda nije dala poen čak šest minuta.

U samoj završnici, crveno-beli su uspeli da "istope" minus na četiri poena, ali nije bilo snage za taj veliki preokret. U tim trenucima se i Miloš Teodosić povredio, pa nije bilo njegove pomoći. Pa je domaćin meč priveo kraju.

Crveno-beli su bili bez Nikole Topića i Luke Mitrovića, dok je Džoel Bolomboj dobio minutažu iako je posle duela sa Partizanom imao problema sa prstom. Ali je meč završio sa skromna dva poena. Za razliku od njega, odličnu partiju je pružio Jago koji je uz Nemanju Nedovića bio najefikasniji. Meč su završili sa po 24 poena, s tim da je Brazilac imao šest minuta više na parketu. Takođe, Jago je bio i znatno uspešniji za tri poena, pošto je šutirao 2/3, a Nedović 3/10.

Rokas Giedraitis je sa 17 poena (2/5 za tri) bio treći strelac tima, i ujedno poslednji sa dvocifrenim učinkom. Kapiten Branko Lazić je dodao osam, dok su po četiri ubacili Teodosić (0/4 za tri, 13 minuta u igri) i Majk Tobi. Imao je i Teodosić tri asistencije.

Kada je reč o domaćinu, Karlo Matković je postigao 23, a Zoran Dragić 19 poena. Devejn Stjuart je ubacio 15, i upravo su njegovi poeni u drugoj četvrtini značili mnogo njegovom timu. Značajan doprinos pobedi dao je i Jaka Blažič. Nekadašnji igrač Zvezde je ubacio 15 poena, a imao je i osam skokova. Uz osam uhvaćenih lopti bio je najuspešniji po ovom parametru. Mada je toliko skokova upisao i Tobi. Uspešan u skokovima bio je i Matković sa sedam.

Može se reći da ovaj poraz Zvezdu i ne boli toliko, pošto je lidersko mesto zadržano, ali je jasno da je jedan kredit potrošen.

Sada crveno-belie očekuje duplo kolo Evrolige, a u utorak će gostovati Asvelu.

Blog uživo

4. četvrtina 96:86

40. MINUT - Nedović pogađa za tri iz ćoška. Pre toga, Jago ulazi ispod koša i nalazi Nedovića koji pogađa. Smanjuje na 94:86.

Gleda se snimak. Da li je Tobi dirao loptu posle drugog slobodnog bacanja Blažiča.

Tajm-aut domaćina. Giedraitis usporava Blažilča, koga na kraju faulira Lazić. Pogađa nekadašnji igrač Zvezde - 96:86.

Dragić ne pogađa za tri, i to je kraj.

39. MINUT - Nedović protiv Blažiča, ne pogađa za tri, a onda ni ne stiže do lopte.

Kobs ne pogađa u padu, a onda Glas ubacuje loptu - 91:80. Lazić smanjuje sa linije bacanja na 91:83, ali onda Dragić za 93:83. Onda i faul u napadu Bolomboja.

Kobs nehotice udara u nos Lazića. Odmah izvinjenje.

38. MINUT - Kobs dribling ulevo i faul. Pogađa oba, za 86:80. Ne dolazi lopta do Bolomboja. Blažič ne pogađa za tri, a onda ni Jago ne uspeva za dva. Glas na kraju kažnjava promašeni zicer Brazilca - 88:80.

Novi tajm-aut.

37. MINUT - Jago sada izvodi slobodna bacanja. Pogađa oba - 84:80. Stjuart na Bolomboja, i lopta dolazi do Jaga, ali Hanga ne pogađa zicer.

36. MINUT - Giedraitis smanjuje na 82:76. Promašaj Stjuarta, ne uspeva Džons da dođe do lopte. Nedović uspeva da iznudi faul Dragića posle prodora. Uspešan - 82:78.

35. MINUT - Bolomboj umesto Tobija. Dragić izvodi slobodna bacanja. Ponovo o tablu - 82:74. Dve vezane rampe Matkovića za Nedovića.

Na drugoj strani Dragić bolji od Nedovića - 84:78. Traži tajm-aut trener domaćina Martić.

34. MINUT - Tobi faulira Blažiča. Kobs na Jaga, ali ne pogađa. Nastavlja Jago da poentira - 77:74.

Matković okreće Tobija i poentira. Ima i dodatno bacanje koje pogađa.

33. MINUT - Pod faulom pogađa Stjuart. Pogađa dodatno - 77:67. Nedović na Glasa koji pravi svoju četvrtu ličnu. Nedović na Matkovića i poentira - 77:69.

Jagova promena i pogađa za tri - 77:72.

32. MINUT - Matković prikucava, za 74:65. Sferopulos traži novi tajm-aut.

Jago ulazi ispod koša do Tobija koji zakuacava - 74:67.

31. MINUT - Stjuart pogađa za dva - 72:65. Teodosić ponovo ne pogađa za tri.

 

3. četvrtina 70:65

30. MINUT - Sada Nedović pravi svoju četvrtu ličnu. Nedović u prodoru, gleda se da li je blokada ispravna. Priznaju se poeni - 70:62.

Dragić sam za tri, ali ne pogađa. Poslednji napada za Zvezdu, Teodosić ne pogađa za tri preko Matkovića. Ali ipak trojka, posle skoka Tobija i trojka Giedraitisa, za 70:65.

29. MINUT - Dragić pogađa za tri - 69:60.

28. MINUT - Giedraitis ne pogađa za tri poena. A onda Tobi gubi loptu.

Teodosić nezgodno doskače i hvata se za skočni zglob. Gledao se snimak, odnosno gledalo se da li je Teodosić pravio faul. Jeste, kažu sudije. Kobs za tri poena - 66:57. Jago vraća za tri - 66:60.

27. MINUT - Faul Hange. Ubrzo Džons u napadu faulira Zvezdinog Litvanca.

Teodosić za Tobija koji pogađa i dodatno bacanje. Onda i Giedraitis staje na liniju za slobodna bacanja. Pogađa prvo, pa i drugo - 63:54.

Teodosić traži rešenje i dodaje Hangi koji pogađa za tri - 63:57.

26. MINUT - Ulaze Teodosić i Hanga umesto Lazića i Nedovića. Dragić na liniji bacanja, pogađa o tablu - 63:46.

Odličan pas Teodosića za Bolomboja i laki poeni - 63:48. Blažič ne pogađa za tri poena, rezultat se ne menja. Teodosić iznuđuje faul. Džonson pravi drugi faul. Pogađa Teodosić - 63:49.

25. MINUT - Nedović ulazi ispod koša, faulira ga Matković. Posle toga Martić traži tajm-aut.

Nedović i prvo bacanje kratko, ali drugo pogađa. Za 58:46. Blažič korak unazad i pogađa za tri - 61:46. Giedraitis posle dodavanja Nedovića, ali veliki promašaj za tri.

24. MINUT - Jagov prodor za 58:45. Jago do Bolomboja koji jednom rukom pokuašava, ali ostaje 58:45.

23. MINUT - Nedović ide na prodor, novi pogodak posle "floutera" - 56:40.

Jago pod faulom pogađa iz polaganja, pošto je fintom izbacio Glasa. Pogađa bacanje - 56:43.

Matković finta, pa onda ipak prodor i preko Bolomboja - 58:43.

22. MINUT - Lazić seče napad na sredini terena, faulom. Blažič pogađa za tri (56:38) i ponovo Grk na klupi Zvezde traži tajm-aut.

21. MINUT - Cedevita Olimpija ima prvi napad.

Laki poeni za Matković. Na drugoj strani, Bolomboj fauliran, pa onda posle promašaja Lazić fauliran. Kapiten ima polovičan učinak. Tačnije Giedraitis je ušao ranije kod drugog. Rezultat 51:38.

 

Zvezda gubi na poluvremenu sa 12 poena razlike, mada je bilo i 17. Najefikasniji je Nedović sa 12 poena, a iza je Giedraitis sa dva manje.

2. četvrtina 49:37

20. MINUT - Gleda se snimak. Nesportska Nedovića. Džons pogađa prvo, a onda i drugo bacanje 48:37.

Stjuart ide na prodor, ne pogađa i lopta ipak za Zvezdu. Jago ne pogađa za tri, a onda Džons ima bolji tajming od Giedraitisa i upisuje skok u odbrani.

Kobsa faulira Nedović. Kobs uspešan - 49:37.

Lazić izlazi, ulazi Teodosić za poslednji napad. Na kraju Nedović ne pogađa za tri, a Gilespi ne hvata loptu ispod koša.

19. MINUT - Matković pravi faul u napadu, nad Lazićem. Jago za Nedovića, a on za Giedraitisa koji pokušava za dva, ali je fauliran. Litvanac precizan - 44:35.

Dobra odbrana Litvanca i presečeno dodavanje. Ali lopta ostaje u posedu domaćina. Matković ide na Bolomboja koji pod košem pravi svoju treću ličnu. Pogađa Matković oba - 46:35.

Kontra domaćina neuspešna, ali kapiten Zvezde Lazić uspeva u Zvezdinoj kontri.

18. MINUT - Posle dvojke Nedovića, trojka Dragića.

Ovaj prodor Nedovića ne uspeva, pošto ga blokira Matković. Sada Dragić pravi faul nad Lazićem. Vraća se na teren Klobučar. Kaipten Zvezde pogađa oba - 42:30.

Kobs iz popravnog, ispod koša. Na drugoj strani, Jago je fauliran posle pogotka za dva. Pogađa i 44:33 za Cedevitu.

17. MINUT - I Giedraitis pravi faul. Glas izvodi bacanja i Cedevita vodi sa 38:21.

Konačno, poeni za Zvezdu, prvi u ovoj četvrtini, Sada je 38:23.

Kombinacija Glas - Matković koji staje na liniju bacanja. Ne pogađa prvo, ali drugo da - 39:23.

16. MINUT - Ni Tobi ispod koša ne uspeva. I Matković pogađa za tri - 36:21. Mora Sferopulos da traži novi tajm-aut.

Bolomboj prvi put večeras na terenu i odmag pravi faul u napadu.

15. MINUT - Glas ne pogađa iz dva uzastopna pokušaja. Ni Hanga ne može da pogodi, ali uzvraća domaćin - 33:21.

14. MINUT - Nastavlja Stjuart, za plus 10 (31:21). Pokušava Teodosić za tri, ali ne pogađa. Ubrzo Zvezda dolazi u posed i Hanga izvodi slobodna bacanja. Ne pogađa. Ostaje 31:21.

13. MINUT - Stjuart ne pogađa i ostaje 29:21. Teodosić kreće u prodor, ali faul. U nastavku akcije Hange ne pogađa za tri.

Blažič na Teodosića koji pravi svoju prvu ličnu.

12. MINUT - Prodor Stjuarta, ide na Gilespija. Poeni uz faul, ali ne pogađa bacanje.

Dragić kažnjava izgubljenu loptu Gilespija i traži tajm-aut Sferopulos. Pus šest za domačina - 27:21.

Stjuart sa poludistance - 29:21. Davidovac ne uzvraća za tri. Mini kriza Zvezda koja ne pogađa u protekla tri minuta.

11. MINUT - Nema nove trojke za Dragića. Mrtva lopta, bore se Klobučar i Gilespi. Lak posao za Gilespija koji pokušava u novom napadu. Ne pogađa, ali ofanzivni skok Lazarevića.

Ponovo lopta kod Gilespija, ali vreme ističe.

 

1. četvrtina 23:21

10. MINUT - Posle dodavanja Teodosića, pokušava Davidovac, i na kraju lopta za domaćina. Ščuka na liniji bacanja. Pogađa jedno, za 20:19.

I Hanga je na terenu. Teodosić jednom rukom poentira - 21:20. Dragić iz driblinga za tri - 23:21 za Cedevitu. Davidovac posle dodavanja Hange, za tri, ali kratko.

9. MINUT - Teodosić za tri, ali kratko.

Teodosić u novom napadu pravi grešku u koracima. Tobi ne uspeva da blokira Stjuarta, i sada je 19:19.

8. MINUT - Novi poeni Jaga, za 17:14. Kobs greši, a Zvezda kažnjava. Jago asistira Giedraitisu, koji je sam i zakucava - 19:16.

7. MINUT - Vreme ističe, Nedović pokušava za tri, ali ne pogađa. Na drugoj strani, Matković i vodi domaćin prvi put u meču. Rezultat 12:11, ali vraća Jago i ponovo Zvezda vodi - 13:12.

Sada bacanja izvodi domaćin, uspešan je nekada igrač Zvezde, a sada kapiten Cedevite.

Na terenu i Jago i Teodosić.

6. MINUT - Ponovo je Litvanac fauliran, a Glas pravi drugu ličnu. Polovičan učinak - 11:8.

Akcija Jaga i Tobija presečena, pa je lopta u rukama Cedevite. Stjuart iz okreta, preko Giedraitidsa - 11:10 za Zvezdu.

5. MINUT - Giedraitis ne pogađa sa linije slobodnih bacanja.

4. MINUT - Nedović na liniji slobodnih bacanja. Pogađa oba i Zvezda vodi sa 8:5. Greši domaćin, lopta za goste iz Beograda. Tobi ne pogađa iz teške situacije.

Zvezdin Litvanac polaže pod faulom i dobija dodatno bacanje. Ali pre toga TV tajm-aut.

3. MINUT - Trojka Glasa, smanjuje domaćin na 6:5.

2. MINUT - Nova trojka za Zvezdu, sada je 6:2. Pogađa Nedović. Nema lakih poena za Teodosića u novom napadu, a na drugoj strani Giedratis pravi faul.

1. MINUT - Giedraitis pogađa za tri - 3:0.

Starteri za Zvezdu: Jago, Lazić, Giedraitis, Nedović i Tobi.

16.58 - Sudije su: Belošević, Petak i Kardum.

15.35 - Meč počinje u 17 časova.

15.30 - Sferpulos za ovaj meč ne može da računa na Nikolu Topića i Luku Mitrovića, dok je Džoel Bolomboj sa ekipom stigao u Sloveniju.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

Četvrtak:

Split - Igokea 77:80

Petak: 

Budućnost - Mornar 103:100

FMP - Cibona 72:77

Subota: 

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 96:86

Partizan - Krka (19.00)

Ponedeljak:

Borac - Mega (18.00)

Utorak:

Zadar - Studentski centar (18.00)

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike