Za Zvezdu nema odmora! Posle evroligaških pobeda sledi derbi AdmiralBet ABA lige!

05.01.2024

13:00

0

Autor: D. N.

To će ujedno biti uvod i za dva vezana gostovanja u elitnom takmičenju

Za Zvezdu nema odmora! Posle evroligaških pobeda sledi derbi AdmiralBet ABA lige!
Sferopulos i Davidovac - Copyright MN Press

Posle dve vezane ovonedeljne pobede u Evroligi, nad Fenerbahčeom i Partizanom, košarkaši Crvene zvezde se okreću obavezama u AdmiralBet ABA ligi. Ekipa Janisa Sferopulosa će sutra (17.00 Premium 1 TV Arena sport) gostovati Cedevita Olimpiji.

Ovaj duel je i derbi kola. s obzirom da je Zvezda prva sa 13-1, dok je domaćin na deobi drugog mesta sa 10-4.

- Cedevita Olimpija je ekipa koja je trenutno druga na tabeli ABA lige, doživeli su samo jedan poraz na svom parketu, i sa naše strane moramo biti spremni za vrlo tešku utakmicu.

To znači da moramo biti spremni da i psihički ali i fizički igramo dobru košarku na obe strane terena - kazao je Sferopulos, dok je Dejan Davidovac u najavi meča u Ljubljani podsetio i na trijumf nad Partizanom.

- Bez obzira što je jučerašnja utakmica donela pražnjenje u svakom smislu i fizički i psihički, sve je lakše kada se pobedjuje. Očekuje nas vrlo zahtevna i teška utakmica u Ljubljani protiv ekipe koja u ABA ligi pokazuje svoj kvalitet.

Nemamo mnogo vremena da se spremimo za ovaj meč, ali dovoljno da se osvežimo i spremni dočekamo derbi kola u ABA ligi - kazao je Davidovac pred duel u koji tim iz Ljubljane ulazi i sa novim trenerom. pošto je Zoran Martić zamenio Simonea Pjaniđanija.

Ekipa se odmah nakon utakmice u Ljubljani vraća za Beograd, jer već u ponedeljak sledi novi put, na novo duplo kolo, ponovo dva gostovanja ovoga puta u Francuskoj i Italiji, Asvelu i Olimpiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike