Avramović, preko 24sedam, obradovao sve Grobare: Uskoro krećem da treniram, vraćam se kao bolji igrač!

27.12.2023

06:54

0

Autor: A. Š./P. K.

Srpski reprezentativac otkrio da se oporavak od povrede skočnog zgloba odvija mnogo bolje od prvobitnih prognoza

Avramović, preko 24sedam, obradovao sve Grobare: Uskoro krećem da treniram, vraćam se kao bolji igrač!
Aleksa Avramović - Copyright Instagram/KK Partizan

Lepo je bilo biti navijač Partizana u 2023. godini. Posebno što se tiče košarke, gde su izabranici Željka Obradovića povratili regionalni tron uz dolazak nadomak plasmana na Fajnal for Evrolige.

Nova sezona počela je još lepše, pogotovo u elitnom takmičenju u kojem su crno-beli, u ovom trenutku, u potpuno ravnopravnoj borbi za mesto koje u doigravanju donosi prednost domaćeg terena.

Ipak, da ne bude sve idealno pobrinuli su se neverovatni maleri sa povredama igrača, koje „progone“ najtrofejnijeg trenera Evrope od kako se vratio u klub iz Humske.

A nije bilo maleroznijeg košarkaša pod njegovom komandom od Alekse Avramovića. Nestvarno je kroz šta je sve srpski reprezentativni bek prošao za dve i po godine u dresu Partizana, zaključno sa lomom noge na utakmici protiv milanske Olimpije u Areni početkom decembra.

Srećom, nije sve tako crno… Oporavak borbenog reprezentativca Srbije ide mnogo bolje od svih prognoza, a Aleksa je preko portala 24sedam poslao sjajnu vest za sve „grobare“.

- Dobro se osećam. Od Svetskog prvenstva nisam imao nikakav odmor i ova povreda mi je došla u neko vreme, da tako kažem, koje je bilo pogodno da se odmorim i fizički i psihički – kazao je za 24sedam Avramović, istakavši da u svemu gleda neku pozitivnu stranu.

- Desila se povreda, moglo je biti mnogo gore, moglo je biti i lakše… Tako je kako je i blagosloven sam što je tako jer, Bogu hvala, nije bilo onako kakve su bile prve prognoze. Već mogu da hodam, da obavljam normalno poslove. Ima još malo otoka, ali krenuću uskoro da treniram.

Nije Avramović dozvolio sebi da upadne u zamku samosažaljivog razmišljanja u smeru „zašto uvek ja i zašto uvek meni“.

- Uopšte tako ne razmišljam. Usput mi se desilo mnogo lepih stvari, nekad žrtva mora da se podnese. Iz svake povrede sam izašao kao bolji igrač, tako će biti i ovoga puta uz božije dopuštenje. Povreda je bila mehanička, dešava se. Niko se od nas ne štedi, dajemo sve od sebe. Sada se zalomilo na meni, prethodni put je bio Smailagić. Povrede su sastavni deo sporta, Bogu hvala svi ćemo biti živi i zdravi na kraju – istakao je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike