Niko nije maler kao Aleksa, ali niko i nije borac kao on! Sve povrede crno-belog reprezentativca

08.12.2023

11:58

0

Autor: A. S.

Ako neko ima snage da se vrati, to je Čačanin

Niko nije maler kao Aleksa, ali niko i nije borac kao on! Sve povrede crno-belog reprezentativca
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Oduševio je Aleksa Avramović ovog leta u nacionalnom dresu čitavu naciju i širu javnost koja nije pratila šta Čačanin čini u dresu Partizana. Neverovatna energija, borbenost i osmeh šta god da se dešava na terenu, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Zato su njegove suze zabolele još više.

Na jučerašnjoj utakmici između Olimpije i Partizana, koju su crno-beli dobili nakon preokreta i drame, Aleksa je doživeo tešku povredu. Pobeda je ostala u senci suza i tužnog lica. Bilo je jasno na ponovljenom snimku da povreda nije naivna, a i treenr crno-belih, Željko Obradović je na konferenciji, podjednako tužan naveo je da se radi o prelomu.

Prema prognozama, to znači da Alekse na terenu neće biti oko šest nedelja. Maler za crno-bele koji su u naletu, ali i velika šteta za Aleksu koji je pravi predvodnik.

Avramović je u crno-belom dresu od 2021. godine i u tekućem periodu je imao više povreda koje su ga sa terena udaljile na duži period ili usporile njegov put.

Najpre je u debitantskoj sezoni doživeo prelom nosa, a samo nekoliko dana kasnije, na treningu se pojavio sa zavojem. Ubrzo se našao i na terenu. Tada je pokazao da ništa ne može da ga zaustavi. Igrao je sa zaštitnom maskom.

I taman kada je povreda nosa bila prošlost, došlo je do preloma šake i to dok je nosio dres reprezentacije. Strahovali su navijači da nikada neće biti isti, ali je i iz date situacije izašao jači. Bio je podvrgnut operaciji i van terena skoro 200 dana, ali i pokazao šampionski karakter bez premca.

I opet je usledio povratak i privikavanje i borba sa strahovima, a Čačanin je doživeo novi prelom. Ponovo je stradala ruka, ovog puta leva. Rekli bi upućeni da drugačije nije moglo, s obzirom da je krenuo  da izblokira Edija Tavaresa.

Pokazao je Aleksa da se ne plaši ničega i otišao na još jednu operaciju, kako bi se što pre vratio na teren i pomogao ekipi u plej-ofu ABA lige

Zatim je usledilo reprezentativno leto, a njegovo zalaganje i energija koja je "obojila" čitavu Srbiju, i njegov karakter koji je oslikavao čitav tim, uveliko su stvarali novog heroja nacije.

Ali, ni tu nije bio kraj malerima. Nos je nedavno stradao u Ljubljani, na gostovanju Cedevita Olimpiji. Vratio se na teren sa maskom i pokazao da na tu povredu gleda kao na standardnu upalu ili sitnu povredu. Međutim, ono što se dogodilo sinoć, nije bilo sitno i nije upala. Aleksa će van terena biti izvestan period, a onda ponovo sve ispočetka.

Ako neko može da se vrati, to može on. Momak neverovatne snage uma, "zarazne" pozitivne energije i čiste duše. Potreban je Partizanu, a i Partizan njemu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike