Zvezda sa "povratnikom" ide u Podgoricu! Crveno-beli žele da nastave pobednički niz!

16.12.2023

15:43

0

Autor: D. N.

Meč u "Morači" je između pobede nad Albom i duplog kola u Evroligi naredne sedmice

Zvezda sa "povratnikom" ide u Podgoricu! Crveno-beli žele da nastave pobednički niz!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde posle vrlo važne pobede nad Albom u meču Evrolige okreću se obavezama u AdmiralBet ABA ligi gde ih sutra (17.00, TV Arena sport) očekuje duel sa ekipom Studentskog centra.

Utakmica se igra u dvorani SC "Morača" a crveno-beli žele da nastave sa pobedama, i ostanu usamljeni na prvom mestu na tabeli regionalne lige.

Trener Janis Sferopulos na put u Podgoricu koji sledi u subotu u večernjim časovima nakon treninga vodi sve brojniju ekipu, a u ekspediciji će se naći i Adam Hanga (odluka o njegovom nastupu biće doneta neposredno pred meč u Crnoj Gori).

- Očekuje nas još jedna utakmica u regionalnoj ligi protiv jako dobro organizovane ekipe koja zna šta radi na terenu. Studentski centar igra svoje mečeve sa mnogo energije na obe strane terena i u odbrani i u napadu. Moramo biti spremni za još jednu tešku utakmicu i na prvom mestu spremni i fokusirani da igramo našu igru - rekao je trener crveno belih, a nadovezao se kapiten Branko Lazić.

- Dobro poznajemo ekipu Studentskog Centra, pokazali su svoj kvalitet i prošlih sezona, takođe i ove odigravši veliki broj izuzetno dobrih utakmica. Dobro organizovan čvrst tim, koji se dobro poznaje i koji ima svoje ambicije u ovom meču. Na nama je da odigramo čvrstu odbranu, da prenesemo energiju na parket i odigramo utakmicu u ritmu koji nama odgovora kako bi došli do pobede - zaključio je Lazić.

Crveno-beli se odmah nakon odigranog meča u Crnoj Gori vraćaju za Beograd i počinju pripreme za duplo kolo Evrolige, a prvi meč već je na programu u utorak protiv lidera na tabeli madridskog Reala od 19 časova u "Areni".

AdmiralBet ABA liga, 12. kolo

Petak:

FMP - Zadar 77:92

Subota:

Cedevita Olimpija - Krka 15.00

Igokea - Cibona 17.00

Borac - Mornar 19.00

Partizan - Budućnost 21.00

Nedelja:

Studentski centar - Crvena zvezda 17.00

Ponedeljak:

Split - Mega 18.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike