Partizanovci oduševljeni, zvezdaši baš i nisu! Pogledajte gde su na tabeli Evrolige "večiti rivali"!

15.12.2023

22:33

0

Autor: D. N.

Kompletirano je i 14. kolo elitnog evropskog takmičenja

Partizanovci oduševljeni, zvezdaši baš i nisu! Pogledajte gde su na tabeli Evrolige "večiti rivali"!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Odigrane su poslednje dve utakmice 14. kola Evrolige koje je samim tim i kompletrano. Nešto ranije, Fenerbahče je pobedio Monako sa 86:74, a onda su snage odmerili i Olimpijakos i Valensija, odnosno Barselona i Olimpija.

Valensija je kao gost slavila protiv Olimpijakosa, rezultatom 63:56. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Jović sa 12 poena, koliko je ubacio i Kris Džons. Na drugoj strani, poraženoj, vodeći strelac je bio Tomas Vokap sa 13 poena, dok je Kostas Papanikolau dodao 11.

Na parketu su bili i srpski košarkaši. Nikola Milutinov je ubacio šest poena uz dva skoka, a igrao je i Filip Petrušev. Ali je za osam minuta imao učinak od dva skoka. Da šutira nije ni pokušavao.

Kao gost je slavila i Olimpija i to u Barseloni. Rezultat je bio 90:86 u korist tima iz Milana, mada je u samoj završnici bilo veoma neizvesno, pošto je Nikola Kalinić ubacio dve trojke. Ali nije bilo preokreta.

Među igračima Etorea Mesine se po poenima istakao Devon Hol sa 21 poenom, dok je Šejvon Šilds ubacio 18. Nikolo Meli je postigao 16.

Za Barsu koja sada ima učinak 10-4, najviše poena dao je Kalinić. Imao je učinak od 17 poena (3/5 za tri, 3/9 za dva) i četiri skoka. Nikola Laprovitola je ubacio 16, a Jan Veseli 14.

I posle ovih mečeva, tabela elitnog takmičenja izgleda ovako. Partizan je posle pobede nad Žalgirisom došao do četvrtog mesta, a ispred su samo Real (13-1), Barselona (10-4) i Virtus (10-4).

Učinak crno-belih je 8-6, dok je Crvena zvezda znatno lošije plasirana. Sa skorom 5-9 je na 14. mestu tabele.

Standings provided by Sofascore

Naredne nedelje nas očekuje duplo kolo Evrolige.

U utorak će Partizan gostovati pomenutoj Valensiji, a Zvezda biti domaćin Realu. U četvrtak će Partizan odmeriti snage sa prvakom Evrope, ali u Madridu, dok će Zvezda igrati sa Makabijem. Izraelci su formalno domaćini, ali oni svoje mečeve Evrolige igraju u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike